Binlerce öğrenciye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde... O uygulama artık değişiyor... 3 ve 4'üncü sınıflarda okurken yapılabilecek

Binlerce öğrenciye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde... O uygulama artık değişiyor...  3 ve 4'üncü sınıflarda okurken yapılabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere müjdeyi verdi. Erdoğan açıklamasında pedagojik formasyon hakkında yenilemeler getirileceğini söyledi. 3 ve 4'üncü sınıflarda pedagojik formasyon alınacak. İşte ayrıntılar.

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pedagojik formasyon ile ilgili açıklama yaptı. Pedagojik formasyon ile ilgili yeni bir düzenleme geldi.

Cumhurbaşkanı son dakika olarak bir açıklama yaptı. Şanlıurfa'da gençlik mitinglerine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin sorularını ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'deki doğal gaz rezervleriyle ilgili de, "Şu anda 540 yeni sondaj var, hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bütün ülkemiz devreye girsin. Bir şeyimiz daha var. Putin, Türkiye bir ülkedir Avrupa'ya giden doğalgazın Türkiye üzerinden dağıtılacağına inanıyor. Biz de buna hazırlanıyoruz" dedi.

formasyon

81 İLDE ÜNİVERSİTELER VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının devamında Türkiye'nin tamamının bir üniversiteye sahip olduğunu belirterek, "Şimdi ödediğimiz bedeli, çektiğimiz acıları, yaptığımız fedakarlıkları, yüreğimizi ödeme zamanıdır. Bunu kabul ediyoruz. Hazreti Mevlana'nın pusula metaforu, ülkenizi ve değerlerinizi tek ayak üzerine koyuyoruz." Onu düzelttiğimiz ve tüm dünyayı bir başkasıyla sardığımız bir zamanda yaşıyoruz. Bundan sonra dünyaya böyle bakalım, dünya Türkiye'ye baksın dünyaya değil. Bunu sizlerle birlikte başaracağız. Gençlerimizin bilgisi, donanımı ve özgüveni Türk asrının en büyük teminatıdır. Cesaretle, demagojiyle, yalanlarla, çarpıtmalarla yol alamayan bu gencin azmi ve cesaretinden aldığımız güçle neye hazırlanıyoruz? 2023 yılına kadar. Bugüne kadar ülkemize kazandırılan iş ve hizmetlerden bahsederken, hakikat penceresinin önüne çekilmeye çalışılan perdeleri aralıyoruz. Göreve geldik, Türkiye'de 76 üniversite vardı ama şu anda 81 ilde 208 üniversitemiz var" dedi.

PEDAGOJİK FORMASYON KALDIRILDI

Pedagojik formasyon sorulduğunda, Cumhurbaşkanı bu konuda bir düzenleme yapılacağını, kaldırılacağını ve üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarının oluşturulacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bu hafta YÖK Başkanı ile de bunu görüştük. Biliyorsunuz mezun olduktan sonra 1-2 yıl eğitim veriliyordu. 3 ve 4.sınıfta formasyon verelim ve üniversiteyi bitirdikten sonra böylece formasyon eğitimi de alınmış olur" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN