Bir kez bile korona olduysanız dikkat! Canan Karatay "onlarda daha çok görülüyor" diyerek açıkladı: Nedeni bu olabilir

Bir kez bile korona olduysanız dikkat! Canan Karatay "onlarda daha çok görülüyor" diyerek açıkladı: Nedeni bu olabilir

2020 yılında ülkemizde patlak veren koronavirüs salgın haline geldi. Bir kez biel korona olduysanız dikkat! Canan Karatay uyardı: Onlarda daha çok görülüyor... Nedeni bu olabilir!

Ünlü profesör Prof. Dr. Canan Karatay, son açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Karatay, bu kez yorgunluk ve halsizlik durumlarına dair önemli açıklamalarda bulundu ve bazı hastalıklara işaret etti. Beslenme konusundaki önerileriyle tanınan Karatay, bu kez sağlık açısından önemli bilgiler paylaştı.

KORONAVİRÜSE YAKALANANLARDA DAHA SIK GÖRÜLÜYOR

pandemi-1200x675.jpg

Kronik hale gelen yorgunluk hissi ile ilgili konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, vakaların arttığına dikkat çekti. Özellikle koronavirüs geçirenler arasında yorgunluk ve halsizlik şikayetlerinin çok arttığını belirten Karatay, bu durumun altında yatan nedenlere değindi.

HALSİZLİĞİN SEBEBİ MAGNEZYUM VE POTASYUM EKSİKLİĞİ

5efd118b45d2a04258b7375d.webp​​​​​​​

Karatay'a göre, yorgunluk ve halsizliğin başlıca nedenleri arasında stres bulunuyor. Ayrıca endişe, kaygı, uykusuzluk ve psişik sorunlar da kişinin enerji seviyesini olumsuz etkileyebilir. Magnezyum ve potasyum eksikliği ile susuzluğun da yorgunluk ve halsizlik hissine yol açabileceğini belirtti.

HALSİZLİK PSİKOLOJİK SORUNLARA KADAR GİDİYOR

64e46958470a9b1dec5cce1d.jpg​​​​​​​

Yorgunluk ve halsizlik durumlarının enfeksiyonlar, ateşli hastalıklar veya psikolojik sorunlar sonucu da ortaya çıkabileceğini ifade eden Karatay, bu durumların genellikle geçici olduğunu ve hastalığın düzelmesiyle ortadan kalktığını belirtti.

UYKU ZAMANINDA KESİNLİKLE BUNLARDAN UZAK DURUN

akilli-telefon-4306.webp​​​​​​​

Karatay, bazı alışkanlıkların da yorgunluk ve halsizliği artırabileceğini söyledi. Uyuduğunuz odada televizyon, telefon ve şarj aleti bulunmamasını, odanın mümkün olduğunca karanlık olmasını tavsiye etti. Ayrıca gürültüden uzak durmanın da faydalı olabileceğini vurguladı.

Ayrıca Karatay, uyku saatlerinin bir rutine bağlanmasının önemli olduğunu ifade ederek, her gece 22:00 ila 23:00 saatleri arasında uyumayı önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN