'Bir oy imama bir oy İmamoğlu'na' diyerek yola çıkan CHP'nin Arnavutköy adayı ne vadediyor?

'Bir oy imama bir oy İmamoğlu'na' diyerek yola çıkan CHP'nin Arnavutköy adayı ne vadediyor?

İstanbul'un önemli ilçelerinden Arnavutköy, yerel seçim öncesinde heyecanlı bir sürece tanıklık ediyor. Seçim kampanyasında ilçenin temel sorunlarına odaklanan CHP'nin Arnavutköy adayı Tekin Aras, imam kimliği ile bu süreçte dikkatleri üzerine çekti. Yaşanabilirlik düzeyini yükseltmek için projeler öneren Aras, KARAR'a verdiği röportajda seçimde iddialı olduğunu belirtti. Peki 'Bir oy imama bir oy İmamoğlu'na' sloganıyla siyasi dinamizmi artıran Tekin Aras Arnavutköy için ne vadediyor?

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Günümüzde yerel yönetimlerin halkın günlük hayatını doğrudan etkilediği ve gelişim için önemli bir rol üstlendiği açık. Bu bağlamda, İstanbul'un öne çıkan ilçelerinden Arnavutköy'de yaşanan değişim ve dönüşüm süreci, ilginç bir hikayeye sahne oluyor. 2009 yılında ilçe haline gelen Arnavutköy'de, CHP'nin adayı olan ve imam kimliğiyle dikkatleri üzerine çeken Tekin Aras, genç yaşına rağmen büyük hedeflerle yola çıktı.

İlçenin sahip olduğu potansiyeli değerlendirme ve eksiklikleri giderme amacıyla çıktığı bu yolculukta, Aras'ın KARAR'a verdiği röportajda belirttiği gibi, "Derdi olan insanın halkına borcu olur" ilkesi öne çıkıyor. Aras, bu ilkeyle hareket ederek, Arnavutköy'ü daha yaşanabilir, daha güvenli ve daha gelişmiş bir ilçe haline getirmeyi hedefliyor.

1- İstanbul'un CHP'de en genç ikinci adayı 36 yaşındaki Tekin Aras imamlık kimliğinin yanı sıra neden siyasete atıldı?

Bir ilçenin ihtiyaçlarını en iyi bilen kişi, oranın tozunu yutan, sokağında bilye süren, misket oynayan, top koşturandır. Biz yola çıkarken çocukluk yıllarımızın geçtiği mahallelerin yıllardır gördüğümüz eksikliklerini tam etmeyi amaç edindik. Derdi olan insanın halkına borcu olur. Şükür ki cumhuriyet, derdi olan bir vatandaşın kendi ilçesine hizmet edebilme fırsatını sunuyor. Bu sayede göreve talip olduk. Derdimiz ve hedefimiz, ilçemize bir kimlik kazandırmak.

yeni-proje-3-002.jpg

2- Silivri ve Çatalca'dan sonra Arnavutköy, İstanbul'un merkezine en uzak ilçe ve 2019 yılında AK Parti'nin bu ilçede aldığı oy oranı yüzde 57,73. Siz yaptığınız kampanyada "Bir oy imama bir oy İmamoğlu'na" diyerek esnafın karşısına çıkıyorsunuz. Bu söylem seçmeni ne derece etkiliyor ve siz bu oy oranının nasıl değişeceğini ön görüyorsunuz? Din adamı kimliğiniz Arnavutköy seçmenini nasıl etkiliyor?

Genel anlamda kendine yetemeyen bir ilçeden söz ediyoruz. 7 belde belediyesinin birleşmesi ile oluşup tüm ihtiyaçları için tek bir merkeze toplanmak zorunda kalan vatandaşlar düşünün. Beraberinde oluşacak trafik, eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçların tümünü aynı zaman diliminde gerçekleştirmek zorunda kalıyorsunuz.

9 farklı imar uygulaması ile dikey-yatay, estetik olmayan ve kimliksiz bir ilçe. Diğer ilçelerin sahipsiz sokak canlılarının terk edildiği, hafriyat çöplüğüne dönmüş ve kimsenin sağlık, turizm ya da eğitim amacıyla yolunu bile kullanmadığı bir coğrafya. Ben bir din hizmetleri görevlisiyim, evet. Fakat tüm projelerimizi hayata geçirecek mimar, mühendis, hukukçu, eğitimci, sağlıkçı ve birçok meslekten ekip arkadaşımız var. Şunu gördük ki, insanlar samimiyeti ve doğruluğu özlemişler. Ben ve ekibim bu amaçla yola çıktık.

3- 2019 yılı itibarıyla Ekrem İmamoğlu'nun değişim hareketi sizi teşvik ettiyse Arnavutköy'de ne gibi sorunlar görüyorsunuz? Aciliyeti olan ne gibi problemler var? Bunları nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?

Bizim için her zaman öncelik, insana yatırımdır. Hemşerilerimiz daha mutlu ve yaşanabilir Arnavutköy’e ihtiyacı var. Bunun yolu, kaliteli bir eğitim hizmeti, işleyen sağlık sistemi, ulaşabilir ve diğer ilçelerce takip edilen, örnek bir Arnavutköy oluşturmaktan geçer. Çözüm için birçok projemiz bulunmaktadır. Fakat projelerimizin bir kısmını genel anlamda birkaç başlıkta toplayabiliriz.

Eğitim projelerimiz;

• Okul sayısının arttırılarak, sınıf başına düşen öğrenci sayısının azaltılması
• Öğretmenevi yapılması
• E-Arnavutköy okulu ile online eğitimler
• Meslek kursları ile nitelikli personeller yetiştirilmesi
• Okul-sanayi iş birliği
• Çocuk üniversitesi projesi
• Vakıf üniversitesi kurulması

İmar projelerimiz;

• Çeşitli imar uygulamalarının düzenlenmesi
• İmara açılan, açılacak olan dere yataklarının imar düzenlemeleri
• Kamuya ait, terkedilmiş imar alanlarının planlarına uygun değerlendirilmesi
• Estetik bir imar planlaması
• Afetlere dayanıksız konut ve işyerlerinin dönüşümü

Sağlık-spor-kültür-sanat projelerimiz;

• Her mahalleye ihtiyacı kadar semt polikliniği
• Sağlık taramaları
• Evde sağlık hizmetleri
• ‘Biliyorum, hastalanmıyorum’ mottolu sağlık eğitimleri
• Her yaş için spor projeleri (semt statları, kapalı-açık spor salonları, fitness salonları)
• Engelli vatandaşlar için spor merkezleri
• Açık ve kapalı kültür sanat atölyeleri
• Festival-panayır günleri

Yaşanabilir bir Arnavutköy için diğer projelerimiz;

• Ulaşım sorunlarının çözümü için; alt-üst geçitler, ilçe içi ring hatlar, trafiğe neden olan hizmet ihtiyaçlarının tüm ilçeye yayılması, dengeli nüfus dağılımı
• Sosyal ve turistik tesislerin kurulması
• Belediye hizmetlerinin tüm vatandaşlara ulaştırılması için aktif bir belediyecilik hizmeti

yeni-proje-4-002.jpg

4- Arnavutköy'deki Karaburun Sahili (Halk Plajı) için pek iç açıcı söylemler duymuyoruz. Yıllardır AK Parti'nin kontrolünde olan bu bölge için vatandaş sizin kapınızı hangi sorunlarla çalıyor? Bu sahildeki problemler nedir, nasıl çözülebilir? Burayı kullanmak isteyen halk için siz hangi adımları atacaksınız?

Karaburun sahilimizin turizme kazandırılması birinci önceliğimiz. ‘mavi ekipler’ ile deniz ve sahil temizliği sağlanarak, bu bölgeye deniz turizmi için canlılık kazandıracağız. Duş, WC, aile bahçelerinin tamir ve tadilatlarını yaparak ve sayılarını arttırarak, daha kullanışlı bir sahil şeridi oluşturmayı planlıyoruz.

yeni-proje-2-003.jpg
Karaburun Sahili

5- İstanbul'a ve İstanbul'un ilçelerine talip olan adaylar olası İstanbul depremi için kentsel dönüşüm vurgusu yapıyor. Arnavutköy'ü dönüştürecek misiniz, vatandaşın deprem korkusunu nasıl engelleyeceksiniz?

Özellikle olası bir deprem durumunda eğitim ve sağlık kurumlarımızın yaşayabileceği sıkıntıları henüz bilmiyoruz. Acilen deprem dayanıklılık raporlarını inceleyerek (rapor yoksa durum tespiti yaparak) güçlendirme ve dönüşüm işlemleri için gerekli adımları atacağız.

Afetlere dayanıksız konutların ise kentsel dönüşüm şartları değerlendirilecek, tahliye ve kira destekleri sağlayacağız.

Zemin yapısı itibariyle ve geniş alanlara sahip olması avantajı ile KİPTAŞ ile işbirliğiyle yeni konut projelerinin temellerini atarak, güvenli bir ilçe oluşturacağız.

6- AK Parti'nin mevcut Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı yerel seçimlerde tekrar aday gösterilmedi. Baltacı yerine AK Parti, Mustafa Candaroğlu'nu Arnavutköy için aday gösterdi. Bu aday değişikliği Baltacı'nın yaptığı işleri partinin de eksik gördüğü anlamına mı geliyor? Doğma büyüme Arnavutköylüsünüz siz bu yönetimde ne gibi hatalar gördünüz?

Bir yerel yönetim düşünün ve belediye başkanı ile belediye çalışanı 10 yıl boyunca tokalaşmamış olsun. Ne kadar acı. Haşim Baltacı zaten 3 dönemdir belediye başkanlığı yapıyordu ve sahada artık bir karşılığı neredeyse kalmamıştı.

Vatandaştan kopuk ve yerine getirilmeyen nice proje vaadleri gördük ilçemizde. Aynı vaadlerin 2 dönem üst üste verildiğini de gördük. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar almayı bekleyemezsiniz. Bir değişim ihtiyacı vardı ve bizim yola çıkışımız da tam olarak bu noktadan harekete başladı.

Diğer partilerin adaylarıyla da seçim çalışmalarında elbette karşılaşıyoruz. Centilmenlik içerisinde birbirimize başarılar diliyoruz. En nihayetinde kararı seçmen verecek. Bizim dilimiz, samimiyet ve barış dili.

7- Arnavutköy, genç nüfusunun oldukça fazla olduğu belirtilen ve 2009 yılında ilçe olan bir bölge. Genç nüfus için ne vadediyorsunuz?

Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması son derece önemli. Macera park, gençlik kampları, spor kulüpleri, Fuar ve kongreler, sağlık taramaları, yetenek taramaları, online eğitimler, mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik desteği vb. konularda gençlerimize destek olacağız.

yeni-proje-5-003.jpg

8- Arnavutköy'ün 3'te 1'i ormanlık alan ve bazı vatandaşlar tarafından bu alanlara hayvanlar bırakılıyor. Ormanlık arazilere atılan hayvanlar için bir çalışmanız olacak mı?

Sokak canlıları konusu maalesef kanayan yaramız. Özellikle sahipsiz sokak köpeklerinin vatandaşlarımızın can sağlığını tehdit ettiği de bir gerçek. Biz öncelikle tespit ve bakım çalışması yapacağız. Kamuya ait alanlarımızda Sahiplendirme ve Bakım Merkezi kuracağız. Yaban hayvanlarının uğrak noktasıyız. Yasadışı avlanmanın kesinlikle önüne geçeceğiz.

Nesli tükenmekte olan hayvan ve bitki türlerinin korunması adına ‘yeşil ekipler’ oluşturacağız. Vatandaşlarımızın ve diğer canlılarımızın bu şekilde daha huzurlu bir günlük hayat sürmesini amaçlıyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN