Birçok kişi varlığından habersiz! Makyaj meyvesi deniyor! Oradaki herkes makyajını bununla yapıyor

Birçok kişi varlığından habersiz! Makyaj meyvesi deniyor! Oradaki herkes makyajını bununla yapıyor

Birçok kişinin varlığından habersiz olduğu o meyve görenleri şaşkına çeviriyor. Görüntüsü ile narı andırıyor ancak bu meyve ile makyaj yapılıyor. Orada yaşayan herkes makyajını bu meyveyle yapıyor. İşte tüm detaylar…

Dünyanın farklı noktalarında pek çok farklı meyve bulunmaktadır. Doğal ürünler ile makyaj yapmak isteyenler bu üründen yardım alıyor. Makyaj meyvesi olarak bilinen “Annatto” görüntüsü ile narı andırıyor. Birçok kişinin varlığından habersiz olduğu bu meyve yıllardır makyaj yapılmak için kullanılıyor. İşte tüm detaylar…

MAKYAJ MEYVESİ NEDİR?

Tanzanya'nın Zanzibar Adası'nda yer alan “ Annatto” isimli meyve rengi ile herkesi büyülüyor. Çekirdeklerinde bulunan pigmentasyon ile birlikte doğal bir kırmızı renk sunan Annatto meyvesi ülkenin yıllardır geleneksel makyaj yöntemlerinin başında geliyor.

tanzanya-annatto-nedir-kapak.jpg

Görüntü itibariyle narı anımsatan ancak çok daha küçük bir meyve olan Annatto çekirdeklerinde bulunan kırmızı pigmentler ile kırmızı rengin ana maddesini oluşturuyor. Doğal ruj olarak ifade edilen meyvenin orijinal ismi ise Annatto olarak geçmektedir. Meyvenin çekirdeklerini ezdikten sonra ister ruj isterseniz de oje olarak kullanabilirsiniz.

makyaj-meyvesi.jpg

Peynir, fırın ve et ürünleri ile birlikte çorba karışımları ve içeceklerde sarı veya turuncu rengi elde etmek için de bu bitkiden yararlanılmaktadır. Gıda boyası yapımında kullanılan Annatto dünyanın pek çok farklı bölgesinde yetişiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN