Bireysel silahlanma korkunç boyutta! Kargoyla adrese teslim ediliyor

Bireysel silahlanma korkunç boyutta! Kargoyla adrese teslim ediliyor

Kontrolsüz bireysel silahlanma her geçen gün artarken son 10 yılda 34 bin 197 silahlı şiddet olayı yaşandı. İnternet üzerinden yapılan silah ticareti öyle bir boyuta ulaştı ki artık kargoyla adrese bile teslim ediliyor. Avukatlar denetim eksikliğine dikkat çekerken Türkiye'nin silah ticareti anlamında bir geçiş ülkesi olma yolunda ilerlediğini vurguluyor.

Taksi şoförü Oğuz Erge'nin aracında soğukkanlılıkla öldürülmesinin ardından bireysel silahlanmanın ciddiyeti yeniden gündemdeki yerini aldı. Türkiye'de bireysel silahlanma korkunç boyutlara ulaştı. Umut Vakfı'nın verine göre; son 10 yılda toplam 34 bin 197 silahlı şiddet olayı yaşandı.

Ancak özellikle sosyal medya üzerinden silah, mermi ve uyuşturucu satışı önlenemiyor. Aralarında suikast tabancalarının da olduğu silahlar uygulamalar üzerinden satışa sunuluyor. Alıcılardan bazılarına ürünler elden teslim edilirken bazılarına ise kargoyla adresine gönderiliyor.

DENETİM ŞART

Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin'in haberine göre; Avukat Süreyya Kardelen Yarlı, kargo firmalarının iç protokol anlamında veya bu tür yasak maddelerin taşınması anlamında düzenlemeler yapması gerektiğini söyledi. İnternet üzerinden yapılan silah satışlarıyla ilgili devletin denetim yapması ve önlemleri artırması gerektiğini de vurgulayan Yarlı, sözlerine şöyle devam etti:

"Çünkü biz bu internet ayağını kontrol altına almadıkça istediğimiz kadar yasaları veya cezaları yükseltelim bireysel silahlanmanın önüne geçemeyiz. Bu da kargo şirketlerine de büyük bir sorumluluk düşüyor. Bu kargo şirketleri açısından da aslında zor çünkü her gelen kargo paketini açamazlar. Ancak bu kişiler silahları çok rahat şekilde kargo içerisinde kamufle edilip gönderilebiliyorlar. O zaman da ortaya çok büyük bir güvenlik açığı çıkıyor."

'TÜRKİYE GEÇİŞ ÜLKESİ OLMA YOLUNDA'

Avukat Yarlı, "Bizde silah satışı kanunlara tabi. Kanunlara göre her isteyen kişi rahatça silah edinemiyor. Normalde çok sıkı önlemleri var” dedi.

Yarlı, "Pandemi, ekonomik kriz, savaş, iç savaşlar gibi nedenlerle ve silah ticaretinin artmasıyla birlikte aslında Türkiye’de bu anlamda bir geçiş ülkesi olma yolunda. Bireysel silahlanma ülkemizde tahmin ettiğimizin çok daha üzerinde. Çok komik rakamlara bu silahları internetten satın alarak erişmelerini sağlıyor. Burada özellikle devletin denetim yapması gerektiğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN