Boğaziçi Üniversitesi yönetimine inceleme

Boğaziçi Üniversitesi yönetimine inceleme

Boğaziçi Üniversitesi'nde yeniden yapılandırma kararına karşı çıkanların okula girişinin engellenmesiyle ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Naci İnci ve yönetimi, YÖK tarafından inceleme altına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde alınan yeniden yapılandırma kararına tepki gösteren öğrencilerin okula girişinin engellenmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, olaylar yeni bir boyut kazandı. Üniversite yönetimi tarafından alınan kararın ardından başlayan protestolar ve tepkiler, hukuki bir sürece evrildi. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve yönetimi hakkında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından inceleme başlatıldı.

GERİLİM BÜYÜDÜ

Geçtiğimiz günlerde alınan yeniden yapılandırma kararı, öğrenciler ve akademisyenler arasında ciddi tepkilere neden oldu. Fakültelerin ayrılmasıyla ilgili karara karşı çıkan öğrenciler, basın açıklamaları ve forumlar düzenlediler. Ancak, protesto eylemlerine katılan 10 öğrencinin okula girişinin engellenmesi ve üniversite kartlarının iptal edilmesi, olayları daha da gerilimli hale getirdi.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; öğrencilerin yaşadığı bu duruma tepki göstermek amacıyla avukatlar aracılığıyla suç duyurusunda bulunuldu. Öğrencilerin adalet talebi, adli makamlara taşındı. İstanbul Adalet Sarayı'nda toplanan öğrenciler, yaşananları protesto ettiler ve adalet taleplerini dile getirdiler. Berkay Morkan adlı bir öğrenci, yapılan uygulamayı demokratik hakların baskı altına alınması olarak değerlendirerek, öğrencilerin dayanışma içinde bu politikaları reddettiklerini belirtti.

YÖK İNCELEME BAŞLATTI

Bu gelişmelerin ardından YÖK devreye girdi. Yapılan itirazlar üzerine, YÖK öğrencilerin şikayetlerini dikkate alarak Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci ve yönetimi hakkında inceleme kararı aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN