Bolu depreminin ardından endişelendiren açıklama! Prof. Dr. Arslan "Sıra İstanbul'da" diyerek uyardı!

Bolu depreminin ardından endişelendiren açıklama! Prof. Dr. Arslan "Sıra İstanbul'da" diyerek uyardı!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Depremlerde 50 bini aşkın vatandaşımızı hayatını kaybederken uzmanlardan peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Bolu'da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem yürekleri ağızlara getirirken vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak?' sorusunu gündeme taşıdı. Prof. Dr. Abdussamet Arslan 'Sıra İstanbul'da' diyerek uyardı. Bu tarihlere dikkat, felaket geliyor!

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak anılan depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 50 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken bölgede sarsıntılar devam etmekte. En son olarak Bolu'da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem yürekleri bir kez daha zıplattı. Yaşanan deprem sonrası vatandaşlar 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Marmara depremi ne zaman ve kaç büyüklüğünde olacak?' sorularını gündeme taşıdı. Yaşanan deprem sonrası önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Abdussamet Arslan büyük tehlikeyi duyurdu. Arslan 'Sıra İstanbul'da' diyerek uyardı! Korkutan felaket geliyor.

ÜNLÜ UZMAN UYARDI: ZAMAN GİDEREK DARALIYOR!

Bolu'da yaşanan 4,8 büyüklüğündeki depremler sonrası canlı yayına bağlanan Gazi Üniversitesi DEMAR (Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi) Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan, İstanbul depremi için vatandaşları uyardı. Kimse bunu beklemiyordu. Zaman iyice daraldı.

gfgfgfgf-2023-03-26t114337-410.jpg

"NORMAL BİR ATIM DEĞİLDİ"

Yaşanan deprem ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Abdussamet Arslan, neden bu denli depremlerin meydana geldiğini açıkladı. Bölge bölge uyarılarda bulunan Arslan şunları söyledi:

"Kahramanmaraş'tayım burada bir kamu binasının incelemesi için buradaydım. Tesadüf buna denk geldi. Maalesef Kahramanmaraş Pazarcık'taki arkasından Elbistan'daki 7.8 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden sonra 9 metrelik akımı doğurduğu Doğu Anadolu fayı hattı üzerinde. Doğu Anadolu fay hattı tabi ki yukarıdaki Kuzey Anadolu fay hattı dediğimiz bizim Çanakkale'den başlayıp Erzincan, Bingöl, Van'dan İran'a doğru devam eden uzunca bir hattır. Böyle olduğu zamanda da Doğu Anadolu fay hattındaki 9 metrelik bir atım ister istemez bizim İç Anadolu'yu yani Kuzey kısım Anadolu fay hattının Güneyini yani Bolu'da dahil olmak üzere Marmara bölgesi, Kocaeli ve İzmir'de dahil olmak üzere bir türlü etkiledi. Bakın 9 metrelik atım çok normal bir atım değildir. Büyük bir atımdır. Burada Kuzey Anadolu fay hattına bir hareketlilik az da olsa olabileceği yönündeydi. Bakın Niğde'de deprem oldu. Biz Hatay'ın daha güneyinde bir deprem bekliyorduk. Bingöl tarafına doğru Bolu'dan daha Kuzeyde bir deprem bekliyorduk. Kuzey Anadolu fay hattında bir sorun çıkabilir diyorduk ki bu onun işaretçisi gibi gözüküyor. Bu Kuzey Anadolu fay hattının o bölgenin üzerinde olan bir deprem 4.8'lik büyüklük küçük bir deprem. Türkiye'de olağan depremlerden"

gfgfgffg-3.jpg

"SIRA İSTANBUL'DA..."

Marmara depremi ile ilgili önemli uyarılarda bulunan Arslan, 'Sıra İstanbul'da' diyerek açıkladı. Arslan, "Bu deprem İstanbul'a doğru göç ediyor. Doğu'dan Batı'ya doğru göç ediyor. İstanbul'a sıranın gelmiş olma olasılığı çok yüksek. İnşallah bu etkileyen bir sarsıntı olmamıştır. Bunu şu an için söylemek çok erken lokal bir segmentte de kırılma olmuş olabilir. Şunu akıldan çıkarmayalım Türkiye bir deprem bölgesi her an her yerde hele de bu 4.8'lik depremlerin olması çok doğal ama bunun öncesi ve sonrasının analizini yapmak için öncesine ve sonrasına bakmamız gerekiyor." uyarısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN