Borcu olan çiftçilere kötü haber! Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Şırnak... Ödeme yapmayanlar yandı

Borcu olan çiftçilere kötü haber! Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Şırnak... Ödeme yapmayanlar yandı

Borcu bulunan çiftçileri ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Şırnak… Borcunu şimdiye kadar ödememiş olanların başı fena halde yanacak. İşte tüm detaylar…

Güneydoğu Anadolu'da bulunan çiftçilere kötü haber verildi. Güneydoğu Anadolu'da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaşırken 18.000 çiftçi için elektrik kesintisi uyarısı yapıldı. Borcunu şimdiye kadar ödememiş olanlar büyük cezalarla karşı karşıya kalacak. İşte tüm detaylar…

BORÇ 27 MİLYARA ULAŞTI

Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt’teki 20 tarımsal sulama abonelerinin elektrik borç tutarı 27 milyar olarak açıklandı. Bölgenin elektrik dağıtım şirketi sulama sezonu öncesinde tarımsal sulama abonelerini son kez uyardı.

ciftci-sulama-1.jpg

BORCUNU ÖDEMEYENE KESİNTİ

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklama doğrultusunda iyi niyetli sunulan tüm imkanlara rağmen şimdiye kadar borcunu ödemeyenlerin ağır cezalarla karşı karşıya kalacağı belirtildi. Tarımsal sulama abonelerinin borcunun zamanında ödemesi gerektiğini belirten Dicle Elektrik, ödeyen abonelerin haklarını korumak amacıyla bu yıl ödemeyenlere elektrik verilmeyecek aktarıldı. Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekildedir:

“İyi niyetle sunulan tüm imkânlara rağmen bugüne kadar borcunu ödememekte direnen tarımsal sulama abonelerimize, borcunu zamanında ödeyen abonelerimizin haklarını korumak adına, bu yıl kesinlikle elektrik verilmeyecektir”

tarimsal-sulama.jpg

TÜKETİM DAĞITIMI ENGELLİYOR

27 milyar borcun 25 milyarının yalnızca Mardin ve Şanlıurfa'da olduğu belirtilirken Şanlıurfa'daki 13.000 abonenin 15.5 milyar TL Mardin'deki 5.000 abonenin ise 9.5 milyar TL tarımsal sulama kaynaklı borcu bulunduğu belirtildi.

Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Siirt’teki tarımsal sunumu abonelerinin elektrik borcu ise 2 milyar TL'ye yaklaştı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda bölgede kullanılan toplam elektrik tüketiminin üçte birinin yaklaşık 18.000 tarımsal sulama abonesine ait olduğu belirtildi. Tüm bunların yanı sıra aşırı elektrik tüketiminin enerji arz güvenliğini ve kaliteli enerji dağıtımını tehlikeye düşürdüğü aktarıldı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN