Brent petrol fırladı, akaryakıta zam göründü! İndirim bekleyenler son yılların en büyük zammını görecek

Brent petrol fırladı, akaryakıta zam göründü! İndirim bekleyenler son yılların en büyük zammını görecek

Küresel enflasyon devam ediyor! Brent Petrol fırladı! Araç sahiplerine üzücü haber: akaryakıta yeni zam yolda! İndirim bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak! Son yılların en büyük zammı geliyor...

Brent petrol fiyatlarında ivme yukarı yönlü hareketlenmeye devam ediyor. Son dönemde yaşanan arz sıkıntısı nedeniyle yükselmeye devam eden Brent petrolün benzin ve motorin fiyatlarına nasıl yansıyacağı ise merak konusu haline geldi.

VARİL BAŞINA 93 DOLARI AŞACAK

fuel-cost-blog-1.webp​​​​​​​

OPEC raporuna göre, petrol pazarının daha da sıkılaşması bekleniyor ve 2023'ün ikinci yarısında küresel petrol stoklarının günlük yaklaşık yarım milyon varil azalacağı öngörülüyor. Ek olarak, ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) küresel petrol stoklarının 2023'ün ikinci yarısında düşeceğini öngörüyor ve bu durumun Brent petrol fiyatlarının dördüncü çeyrekte varil başına ortalama 93 doları aşmasına neden olabileceğini belirtiyor.

VARİL FİYATI YÜZDE 1,98 ARTTI

2e58e8451b225eed63fb6035a9c33a97.webp​​​​​​​

Buna bağlı olarak, Brent petrolün varil fiyatı son zamanlarda yaklaşık yüzde 1,98 artarak 93,70 dolara kadar yükseldi. Bu, 2023 yılının en yüksek seviyesi olarak kaydedildi. Batı Teksas türü (WTI) ham petrol de varil başına yüzde 1,85 artarak 90,16 dolara çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN