BTK'dan Kılıçdaroğlu'na SMS yasağı: O mesajda neler yazıyordu?

BTK'dan Kılıçdaroğlu'na SMS yasağı: O mesajda neler yazıyordu?

BTK'nın, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na "SMS yasağı" gündemden düşmezken, Kılıçdaroğlu'nun EYT'lilere seslendiği ve "adaletsizliği bitireceğini" vurguladığı mesajında ne yazdığı merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucunu belirleyecek ikinci tura saatler kalırken, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SMS göndermesini engelleyerek yasak kararı aldırmasına tepkiler sürüyor. İfade özgürlüğüne ciddi bir saldırı niteliği taşıyan kararla ilgili Kılıçdaroğlu da dün bir açıklamada bulundu.

'TÜMÜYLE KARARTMA ALTINDAYIM'

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sürekli iftiralar, yalanlar, komplolar, sandıklarda tuhaflıklar, müşahitleri yasaklama çabaları, Babala TV’yle ilgili korkunç bir yalan kampanyası, montaj videolar, mobil ekranlarımızı yasaklamalar… Şimdi de gazetecilere programımızı duyuracağım kısa mesajı atamıyorum. Telekomünikasyon şirketleri gazetecilere SMS atmamı engelliyor. Tümüyle karartma altındayım.

Soruyorum Erdoğan: Seçime mi girmeyeyim? Bu mu istediğin? Türkiye’de seçim yapılamıyor. Korkak bu adam korkak. Bir korkak yüzünden ülke gidiyor. Seçim yapılamaz duruma geliyor. Ne istiyorsun bu ülkeden korkak adam?”

MESAJDA NE YAZIYORDU?

Bu paylaşımın yanında mesajda yazanlara da değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Meydanlarda, televizyonlarda, gazetelerde uygulanan ambargolarla milletimize ulaşmamız engelleniyor. Bugün EYT konusunda yapacaklarımızı anlatmak için kısa bir mesaj gönderdik. Ancak BTK, bu kısa mesajımızı engelledi. Halkımızla buluşmamıza, size sesimizi duyurmamıza tahammül edemiyorlar. O mesajda şunu söylemiştim, EYT'deki çifte standart sona erecek. 8 Eylül 1999'da sigortalı olan emekliliğe hak kazanıyor ama bir gün sonrasında sigortalı olan tam 17 yıl sonra emekli olabiliyor. EYT'deki bu adaletsizliği bitireceğim. Vatanını seven sandığa gelsin."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN