Bu daha fragman! Asıl fırtına yarın kopacak: Özellikle o bölgedekiler tedbir almalı!

Bu daha fragman! Asıl fırtına yarın kopacak: Özellikle o bölgedekiler tedbir almalı!

Ülkemizde yaşanan meteorolojik olaylar hakkında uzmanlardan açıklama geldi. Bugünkü yaşanan fırtınanın fragman olduğunu işaret eden uzman isim, yarın daha büyüğü gelecek diye uyardı. O saatlerden sonra etkisini gösterecek fırtınayı işaret etti. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji tarafından özellikle kıyı şehirlerinde uyarılar gelmeye devam ediyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle, özellikle kıyı şeridinde yer alan illerimize tedbirlerin alınması konusunda uyarılar geliyor. Cumartesi günü başlayan fırtınanın Pazar gününe kadar devam edeceği paylaşılıyordu. Uzman isimden gelen son dakika açıklamasında ise bugünün fragman olduğu duyuruldu.

AFET OLUŞMAYA BAŞLADI

Ülke genelinde etkisini gösteren kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgarın sonucunda afetler oluşmaya başladı. Kısa bir süre önce Muğla'nın dalaman ilçesinden gelen görüntülerde devasa hortumun gökyüzünü kapladığı paylaşıldı.

Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerin ardından, Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den bir uyarı daha geldi. Fırtınanın bugün yerel olmadığını işaret eden uzman isim, bugünün fragman, asıl fırtınanın ise yarın başlayacağını işaret etti.

2.jpg

ASIL FIRTINA PAZAR GÜNÜ

Rüzgar şiddetinin gece saatlerinden sonra İstanbul'da etkisini artırması bekleniyor. Geçtiğimiz pazar gününe göre farkların olduğu işaret edilerek, Marmara Denizi'nden yerleşimin yüksek olduğu güney kıyılara doğru esmesi bekleniyor.

Tedbir uyarısında bulunan uzmanların yanı sıra Kerem Ökten rüzgarların yarın batı kesimlerinde çok kuvvetli olacağını işaret ederek, "Tedbir alınmalı. Öğlen saatlerinde de İç Anadolu'da gaza basıyor. Bu fırtına yerel değil. Genel olarak etkili." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN