Bu defa Gaziosmanpaşa’da: CHP bürosuna silahlı saldırı

Bu defa Gaziosmanpaşa’da: CHP bürosuna silahlı saldırı

28 Mayıs seçimlerinin sona ermesine rağmen siyasette tansiyon düşmüyor. Seçim sürecinde kanuna aykırı ve olumsuz birçok olay meydana gelmişti. Geçtiğimiz gün Giresun'da CHP binasına saldırının ardından bu defa İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan mahalle temsilciliğine kurşun yağdırıldı. İlçe başkanlığından yapılan açıklamada “Çetelere, mafyalara boyun eğmeyeceğiz” denildi.

Türkiye'de 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanını seçerek seçim sürecini tamamladı. Süreç boyunca istenmeyen olayların yaşanmasına karşın yer yer gerginlikler ve saldırılar sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Giresun'da CHP binasına saldırı gerçekleştirildi. Bir grup Atatürk resmini hedef aldı ve taşlarla saldırı düzenledi. Dün akşam saatlerinde ise CHP'nin Gaziosmanpaşa'da bulunan mahalle temsilciliğe silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda temsilciliğin birçok noktasına kurşun isabet etti.

İLÇE BAŞKANLIĞI: YILMIYORUZ, SİNMİYORUZ, KORKMUYORUZ

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Dün gece (29 Mayıs Pazartesi) saat 23.30 civarında Bağlarbaşı mahallesi irtibat büromuza kimliği belirsiz kişiler tarafından 5 el ateş edilmiştir. Büromuz o saatte boş olduğu için herhangi bir yaralanma ve herhangi bir vatandaşımıza zarar gelmemiştir. Yılmıyoruz, sinmiyoruz, korkmuyoruz. Çetelere, mafyalara boyun eğmeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün saat 11.00 sıralarında ilçemiz Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Mahalle Temsilciliği Bürosu’na silahla ateş açıldığı ihbarı alınmıştır. Olay yerine ivedi olarak sevk edilen güvenlik güçlerimizce çevredeki kamera kayıtları incelenmiş; olayın 29.05.2023 Pazartesi günü saat 22.40 sıralarında motorlu iki şahıs tarafından büronun kepenklerine (5) el ateş edilmek suretiyle gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN