Bu ilçelerde yaşayanlar isyan edecek! Kira artışında rekora koşan ilçeler belli oldu, herkes buralardan kaçıyor

Bu ilçelerde yaşayanlar isyan edecek! Kira artışında rekora koşan ilçeler belli oldu, herkes buralardan kaçıyor

Son zamanların en önemli gündemi olan kira fiyatlarına ilişkin yeni bir haber duyanları şaşkına çevirdi. Özellikle de bu ilçelerde yaşayanlar artık isyan edecek! Kira artışında rekora giden ilçeler belli oldu… Kira fiyatlarını duyanlar arkalarına bakmadan bu ilçelerden kaçıyorlar. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kiralık ve satılık ev fiyatları her geçen gün görenleri şaşkına çevirirken özellikle de büyükşehirlerdeki fiyatlar resmen dudak uçuklatıyor. Özellikle de kiralarda görülen fahiş zamlar artık insanları isyan etme derecesine getirdi. Son olarak Reiden-Gyoder’den alınan veriler konut piyasasındaki fahiş zamları bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle de o ilçeler kira fiyatlarını duyanlara “yok artık” dedirtti.

SON DÖNEMDE KİRA FİYATLARINDA REKOR ARTIŞLAR GÖZLEMLENDİ

Reiden-Gyoder'in yayınladığı son veriler kapsamında kira fiyatları ağustos ayında temmuz ayına göre yüzde 10 artarken, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ise yüzde 137,2 oranında artış yaşadı. Öte yandan son 5 yıl içindeki ortalama kira artış oranı ise yüzde 891,6 olarak gözlemlendi.

yeni-proje-1-001.jpg

Özellikle de büyükşehirlerdeki artış oranları dikkat çekerken; ağustosta Ankara'da kira artışı ortalama yüzde 8.4, İzmir’de yüzde 7.2, İstanbul’da ise yüzde 6,7 olarak kaydedildi. Son bir yılın oranları ise Ankara’da yüzde 177, İzmir’de yüzde 135, İstanbul’da ise yüzde 94 olarak arttı.

BU İLÇELER RESMEN ATEŞ PAHASI

Yukarıdaki verilerin yanı sıra son 5 yılın verilerine bakıldığında 2018 yılından bu zamana kadar Ankara'daki kira artış oranı yüzde 1120 olarak saptanırken, İstanbul'daki artış yüzde 843, İzmir'deki artış ise yüzde 801 seviyelerinde saptandı.

yeni-proje-001.jpg

Kiraları en yüksek üç ilçe ise İstanbul’dan çıktı. Bu doğrultuda Sarıyer, Beşiktaş ve Beyoğlu en yüksek kira bedeli isteyen ilçeler oldu. Sarıyer'de konutların ortalama metrekare kira değeri 309 lira, Beşiktaş’ta 238 lira, Beyoğlu’nda ise 209 lira düzeyine erişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN