Bu illerde yaşayan vatandaşlar dikkat! Gece yarısı açıklandı: 12 ilde 24 adet kurulacak

Bu illerde yaşayan vatandaşlar dikkat! Gece yarısı açıklandı: 12 ilde 24 adet kurulacak

Adalet Bakanlığı, duyurduğu bir kararla, 12 şehirde toplamda 24 yeni idare mahkemesinin kurulamasına karar verdi. Bu karar, Resmi Gazete üzerinde ilan edildi.

Resmi Gazete'nin sayfalarında "Adalet Bakanlığından Yeni İdare Mahkemelerinin Hakkında Karar" başlıklı bir duyuru gözlemlendi.

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla, Osmaniye ve Şanlıurfa olmak üzere toplamda 24 yeni idari mahkeme oluşturuldu.

Yayımlanan kararla beraber, 2576 numaralı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemeleri'nin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun'un 2. maddesinin birinci fıkrasına uygun olarak;

Adana'nın 4. ve 5. İdare Mahkemeleri, Adıyaman'ın 2., 3. ve 4. İdare Mahkemeleri, Diyarbakır'ın 5. İdare Mahkemesi, Gaziantep'in 4. ve 5. İdare Mahkemeleri, Hatay'ın 4., 5. ve 6. İdare Mahkemeleri, İstanbul'un 17. ve 18. İdare Mahkemeleri, İzmir'in 8. İdare Mahkemesi, Kahramanmaraş'ın 2., 3. ve 4. İdare Mahkemeleri, Malatya'nın 3. ve 4. İdare Mahkemeleri, Muğla'nın 4. İdare Mahkemesi, Osmaniye'nin 2. ve 3. İdare Mahkemeleri, Şanlıurfa'nın 4. ve 5. İdare Mahkemeleri'nin tesisine karar verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN