Bu kampanyayla herkes arabasını altına çekecek! Fiyatlar 100 Bin TL geri çekildi, ikinci el araçlarda indirim başladı

Bu kampanyayla herkes arabasını altına çekecek! Fiyatlar 100 Bin TL geri çekildi, ikinci el araçlarda indirim başladı

İkinci el otomobil piyasasının sıfır otomobiller ile yarıştığı günlerde yeni önlemler alınmaya devam ediliyor. Son paylaşılan kararlar ile birlikte ikinci el otomobil fiyatları yüzde 10 gerileme kaydetti. Fiyatlar da yaşanan düşüş ise tüketiciyi harekete geçirirken, ikinci el piyasasındaki indirimler belli oldu. İşte tüm deytaylar...

Otomobil piyasasındaki dalgalanmalar birçok etkenden dolayı yaşanıyor. Dolar kurundaki yükseliş ve enflasyon karşısında sıfır otomobiller aylık olarak zamlanıyor. Son gelen zamlar ile sıfır otomobil fiyatlarıyla yarışan ikinci el otomobil fiyatları gündemde yer aldı.

YATIRIM DEVRİ BİTTİ, TAKAS DEVRİ BAŞLADI

Tüketicilerin merakla araştırdığı ikinci el otomobil fiyatlarına dair Ticaret Bakanlığı tarafından tedbirler alınmaya devam ediliyor. İkinci elde al - satçıların artmasıyla birlikte tedbirlerin işe yaradığı görülüyor. Sıfır araçların piyasaya sürülmesiyle birlikte tüketiciler araç alabilecek hale geldi. İkinci el satışlarındaki düşüş sonrasında fiyatlarda yüzde 10 oranında bir düşüş meydana geldi.

Piyasada yaşanan dalgalanmalardan etkilenen ikinci el araçlar yeni dönemde takas yapılarak elden çıkartılıyor. Aşağı yönlü fiyatlara devam eden araçların yatırım aracı olarak görüldüğü günler geride kaldı. Yeni dönemde galericilerin de bulunduğu bazı kişiler tarafından araçlar ev, arsa ya da herhangi bir mülke karşı takas edildiği duyuruldu.

3db6b7a394d15a2d1a814a78b06d9a40.jpg

FİYATLAR 100 BİN TL DÜŞTÜ

Sıfır otomobillerde aydan aya gelen zammın ardından bayilerde indirim rüzgarları esiyor. Fiyatlara yansıyan indirim ile birlikte marka ve modele göre fiyatlar düşüş gösterdi. Aracın fiyatının yüksek olması halinde indirim de yüksek olurken, lüks segmentte indirim 100 bin TL'yi aştı.

Düşük segmentlerdeki indirim ise 30 bin TL ile 60 bin TL arasında değişiyor. Piyasaya sunulan sıfır otomobiller ile birlikte fiyatlar gerilemeye başlamışken tüketicilerin de yüzü gülüyor. Yatırım aracı olarak görülmekten çıkan araçlar, piyasayı da etkiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN