Bu kez veliler de öğrenciler de üzülecek! MEB tatil programını duyurdu: İkisi birden birleşti

Bu kez veliler de öğrenciler de üzülecek! MEB tatil programını duyurdu: İkisi birden birleşti

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2. dönem ara tatil için flaş bir gelişme yaşandı. Bu habere hem öğrenciler hem de beliler üzülecek! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) tatil açıklaması geldi. İkisini birden birleştirdiler. Ramazan Bayramı tatile piyango vurdurdu. Peki, Ramazan Bayramı ile ara tatil birleşiyor mu? Okullarda 2. dönem ara tatil ne zaman başlıyor, hangi günler yapılacak? İşte 2023 MEB güncel tatil takvimi...

Öğrenciler merakla 2. dönem ara tatilinin ne zaman yapılacağını araştırıyor. Ramazan Bayramı ile birlikte velilerin kafaları karışırken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi. Bu kez hem öğrenciler hem de veliler üzülecek! MEB tatil programını duyurdu. İkisini birden birleştirdiler. Tatil süreleri uzadı, kimse bunu beklemiyordu. Peki, Ramazan Bayramı ile ara tatil birleşiyor mu? Okullarda 2. dönem ara tatil ne zaman başlıyor? İşte MEB 2023 takvimi...

SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR: HEM VELİLER HEM DE ÖĞRENCİLER ÜZÜLECEK!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan son dakika duyurusuna göre, okullarda ara tatil, Ramazan Bayramı ile birleştiriliyor. MEB'in güncel takvimine göre bu yıl okullarda ikinci ara tatil 17-20 Nisan'da uygulanacak ve 21 Nisan'daki Ramazan Bayramı tatiliyle birleşecek. Aynı zamanda Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından okulların ikinci dönem açılış tarihinin gecikmesi, 17-20 Nisan olarak planlanan ikinci ara tatilin iptal edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.

kjkjkkjkj.jpg

İKİSİNİ BİRDEN BİRLEŞTİRDİLER

Bakanlık yetkililerinden paylaşılan bilgilere göre, ara tatil, takvimde yer aldığı şekliyle 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak, Ramazan Bayramı arifesi olan 20 Nisan Perşembe günü öğlen sona erecek. 3,5 günlük ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı resmi tatiliyle birleşecek. Öğretmenler ara tatilde idari izinli sayılacak.

ARA TATİL İLE RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ BİRLEŞECEK Mİ?

Okullarda yapılacak ikinci dönem ara tatili bu yıl Ramazan Bayramı ile birleşecek. Takvime göre önce 17-20 Nisan tarihleri arasında ara tatil yapılacak. Diyanet’in takvimine göre ise 21-23 Nisan tarihleri arasında Ramazan Bayramı idrak edilecek. Ramazan Bayramı resmi tatil olduğundan okullar kapalı olacak.

jkjkjkj-1.jpg

2023 Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre ara tatil ve Ramazan bayramı dönüşü okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 24 Nisan Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, ara tatil takvimi belli oldu. Buna göre; Okullarda ikinci ara tatil 17 Nisan Pazartesi günü başlayacak, Ramazan Bayramı arifesi olan 20 Nisan Perşembe günü öğlen sona erecek. 3,5 günlük ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı resmi tatiliyle birleşecek.

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNİN SONA ERECEĞİ TARİH

12 Eylül 2022'de başlayan eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN