Bu kış petekler erken yanacak! Son yılların en soğuk zamanı için tarih verildi, bu sıcakları çok arayacağız

Bu kış petekler erken yanacak! Son yılların en soğuk zamanı için tarih verildi, bu sıcakları çok arayacağız

Yaz sıcaklarında kavrulanlar kış soğuklarında da donacak. Havaların erken soğuyacağı belirtilirken kış mevsiminin de oldukça çetin geçeceği belirtildi. Petekler erkenden yanarken paralarda buhar olup uçacak. O tarihten itibaren herkes buz kesecek. İşte tüm detaylar…

Sıcak havalardan bunalan vatandaşlara sevindiren haber geldi. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten o tarihi işaret ederek son yılların en soğuk döneminin geldiğini müjdeledi. Türkiye bu sene kar yağışlarından illallah edecek. Kış mevsiminin oldukça soğuk geçeceği belirtilirken soğuktan donan vatandaşlar da petekleri son ayarda açacak. İşte tüm detaylar…

TÜRKİYE'NİN SOĞUKLA İMTİHANI


Son aylarda Türkiye'yi üç taraftan kuşatan sıcak hava dalgası su kaynakları ve barajları da büyük bir tehlikeye attı. Uzmanlardan tehlike uyarısı gelirken meteoroloji uzmanı Kerem Ökten 27 Eylül 2023 tarihine göstererek dertlerin çözümü geliyor dedi. Sıcak havaların yavaş yavaş düşeceğini belirten uzman isim su kaynakları nedeniyle endişelen vatandaşların yüreğine su serpti. Kademeli olarak düşüşe geçecek olan sıcaklıkların yerini serin havalara bırakacak.

kar-yagdi-1.jpg

EKİM AYI YAĞIŞ AYI OLACAK

Yaklaşan Ekim ayı için uyarılar peş peşe gelirken yağışlı günlerinde yavaş yavaş yüzünü göstereceği belirtildi. Kerem Ökten, Ekim ayında yağışların etkili olacağını belirtirken kuraklık tehlikesine karşı da vatandaşın rahatlayacağını aktardı. Önümüzdeki ayda görülecek yağışların su kaynaklarını da olumlu etkileyeceği vurgulandı.

siddetli-yagis.jpg

KASIM AYINDA DA DEVAM EDECEK

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar ile güncel hava durumu tahminlerini açıklamaya devam ediyor. Kasım ayına işaret eden uzman isim yağışlı havaların hız kaybetmeden devam edeceğini söyledi. Hem tarım sektörü hem de su kaynakları için olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan uzman isim yağışların devam etmesi durumunda barajlardaki doluluk oranlarının da artışı yaşayacağını aktardı. Son aylarda kuraklıkla karşı karşıya gelen Türkiye'nin rahat bir nefes alacağı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN