Bu kış uykusuna yatmadı! Vatandaşları tedirgin eden detay... Depremin habercisi...

Türkiye gündeminde yer alan deprem konusunda tedirginlik oluşturan görüntüler paylaşıldı. Depremin habercisi olarak bilinen o detay kameralara yansıdı. İşte o anlar...

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de endişeler sürüyor. Kahramanmaraş depreminin yıl dönümüyle birlikte yeni tedirginlikler sosyal medyada viral oldu. Bazı vatandaşların inanışına göre depremin habercisi olan o hayvan kış mevsiminde yeniden ortaya çıktı.

KIŞ UYKUSUNA YATMADI

Kış mevsiminde uyuması gereken hayvanlardan birisi olan yılanların kar üzerinde gezdiği anlar dikkat çekti. Muş Bulanık ilçesinde telefon kameralarına yansıyan görüntüler sosyal medyada viral oldu. Kar üzerinde ilerleyen su yılanı bilim dünyasını sarsarken tedirginlikleri de beraberinde getirdi. Yılanın kış uykusuna yatmama sebebi ise küresel ısınmanın getirisi olarak işaret ediliyor.

t25-bircok-ilde-ayni-zamanda-488.webp

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Kış günü kar üstünde yılan gören adam cep telefonuna sarıldı. O anları cep telefonuna kaydeden adam ülke gündemine oturdu. Viral olan görüntülerde yılanın normal şartlarda kış uykusunda olması bekleniyordu. Bazı kişiler tarafından kış mevsiminde yılan görmek depremin habercisi olarak nitelendiriliyor.

Video çeken adam açıklamasında, "Deprem mi olacak?" sözleri büyük bir tedirginliğe neden oldu. Konuya dair Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yılmaz'dan açıklama geldi. Yılanların kış uykusuna yatmama sebebinin küresel ısınmadan kaynaklanabileceği işaret edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN