Bu köye giden kendini Hawaii’de hissediyor! Güzelliğini Alzheimer olsanız unutamazsınız: Şehir hayatına tövbe ettiriyor

Bu köye giden kendini Hawaii’de hissediyor! Güzelliğini Alzheimer olsanız unutamazsınız: Şehir hayatına tövbe ettiriyor

Maviye teslim olmuş kıyıları ve tarihten derin izler taşıyan doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu köye giden kendini Hawaii’de hissediyor. Zamanın resmen durduğu güzelliğiyle mest eden bu yer şehir hayatına tövbe ettiriyor…

Ege’nin incilerinden olan Ayvalık, Türkiye’nin batısında, Balıkesir’e bağlı bir ilçe konumunda. Zengin tarihi, doğal güzellikleri ve eşsiz lezzetleri ile dikkat çeken sahil kasabası, her sene binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. İşte, tatil rotanızı oluştururken Ayvalık’ta sizde yardımcı olacak birkaç bilgi…

ayvalik-3.jpg

AYVALIK’TA NEREDE KALINIR?

Ayvalık’ta konaklama seçenekleri oldukça fazla. Sahil kenarına konumlanmış lüks oteller olduğu gibi tarihi taş evlerde konaklama imkanı sunan butik oteller de bulunuyor. Özellikle Cunda Adası’ndaki oteller, muhteşem manzaraları ve tarihi dokusu ile unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşatıyor.

ayvalik-1.jpg

AYVALIK’TA NE YENİR?

Ayvalık’ın en meşhur yemekleri deniz ürünleri ve zeytinyağlı yemekleridir. Zeytinyağlı enginar, midye dolma, kalamar tava, deniz levreği gibi yöresel lezzetleri mutlaka tatmalısınız. Aynı zamanda bölgede çeşitli balık restoranları da bulunmakta.

ayvalik-4.jpg

AYVALIK NELERİ İLE MEŞHUR?

Ayvalık, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve zengin mutfağıyla dikkat çekiyor. Özellikle Cunda Adası’nın dar sokakları, taş evleri ve tarihi kiliseleri meşhur. Aynı zamanda Ayvalık’ta üretimi yapılan zeytinyağı da kalitesi ile dillere destan olmuştur.

ayvalik-2.jpg

AYVALIK’TA GEZİLMESİ GEREKEN YERLER

Ayvalık ve çevresinde gezebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Şeytan Sofrası, Cennet Tepesi, Cunda Adası, Taksiyarhis Anıt Müzesi, Ayvalık Adası, Sarımsaklı Plajı gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Aynı zamanda Ayvalık’taki tekne turlarına katılarak Ege Denizi’nin güzelliğini keşfetmeniz de mümkün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN