Bu Ramazan Pide Acılı Olacak! Pide Yemek İsteyenler Bir Kez Daha Düşünsün

Bu Ramazan Pide Acılı Olacak! Pide Yemek İsteyenler Bir Kez Daha Düşünsün

Ramazan ayına günler kala gözler pide fiyatlarına yöneldi. Yüksek enflasyon rakamlarından dolayı birçok temel ihtiyaç malzemesine gelen zamlar vatandaşın alım gücü düşürürken, Ramazan soflarının gözde ekmeği olan pidenin ise satış fiyatı dudak uçuklattı. İşte iftarların ve sahurların vazgeçilmesi Ramazan pidesinin 2022 yılı satış fiyatı...

2022 yılına zam yağmuru ile giren vatandaş fahiş fiyatlardan dolayı ay sonunu zor getirmeye başladı. Asgari ücrete yapılan 4 bin 250 TL'lik artış ise zamları engelleyemedi. Enflasyon karşısında buharlaşan asgari ücret vatandaşın alım gücünü de derinden etkiledi. Gıda ürünleri arasında ekmek başta olmak üzere çok sayıda ürüne zam gelmeye devam ediyor. Zamlanan un fiyatları fırınlara fahiş fiyat olarak dönerken, Ramazan'da en çok tüketilen ürünlerin başında gelen pidenin ise fiyatı merak konusu oldu. Bir ilimizden ise un fiyatlarından dolayı açıklanan Ramazan pidesi fiyatı şoke etti. İşte ramazan ve sofralarınızın tadını kaçıracak pide fiyatı.

ENFLASYONLA BERABER ASGARİ ÜCRET BUHARLAŞTI

asgari.jpg

Rusya- Ukrayna savaşının başlamasıyla doğalgaz gibi çok sayıda ihraç edilen ürün zamlı olarak ülkemize geri döndü. Gıda fiyatları arasında yer alan yağ ise stokçuların eline düştü. Bunun yanı sıra una gelen zamda sofralarımızı etkileyeme başladı. Ekmek son yapılan zamlardan sonra 3.50 kuruşla fırınlarda yerini aldı. Tüm bunlar yaşanırken yaklaşan Ramazan ayından dolayı asgari ücretli evine götürdüğü pidenin de bu zamlardan nasıl etkileneceğini merak eder hale geldi.

DURAN: HER ŞEYE YÜZDE YÜZ ZAM GELDİ

ramazan-pidesi.jpg

Kütahya Fırıncılar ve Büfeciler Odası Başkanı Murat Duran'ın pide fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklama ise düşündürdü. Duran, un fiyatlarına gelen zamma vurgu yaparak, 2022 yılına girişten bu yana yüzde yüz zamla karşılaştıklarını ifade etti. Duran, girdi maliyetlerinde hızlı bir artış olduğunu ve un fiyatlarının 2021 Kasım ayından bu yana yüzde 140 arttığının altını çizdi. Duran, akaryakıta 300, elektriğe 80 ve doğalgaza ise 120 zam geldiğini vurguladı.

SUSAM VE YAĞ REKOR SEVİYEYE ULAŞTI

sahur.jpg

Tüm kalemlere gelen zamların ekmek fiyatlarını etkilediği belirtilirken, Kütahya Fırıncılar ve Büfeciler Odası Başkanı Murat Duran, Mayanın yüzde 120 arttığını ve bununla beraber yağ ,susam ve yumurtanın satış fiyatının da tavan seviyelere çıktığını sözlerine ekledi.

HAMURSUZ PİDE 8 LİRA!

Ramazan ayını kutlayan Duran, tüm bu olumsuzluklara rağmen pideyi halka en iyi şekilde sunacaklarını ifade etti. Ramazan pidesinin hamursuz fiyatını ise hamursuz fiyatının ise 8 liradan belirlediklerini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN