Saçlarınız İçin Zeytinyağı Kullanın! İşte Zeytinyağının Saç İçin 8 Faydası

Saçlarınız İçin Zeytinyağı Kullanın! İşte Zeytinyağının Saç İçin 8 Faydası

Bazen saçlarımız sönük ve sağlıksız gözükebiliyor. kepek, kabuklanma gibi durumlarda saçın yapısı da bozabilmektedir. Bunun için saçlarımızın eski sağlığına kavuşması için çok fazla para harcamak zorunda kalabiliyoruz. Tüm bunları unutun! Size zeytinyağının mucizevi 8 saç bakım tekniğini anlattıktan sonra saç bakım kremlerini çöpe atacaksınız.

Saçlarımız bizim için en önemli aksesuarladan biri. Parlak ve bakımlı saçlara sahip olmak hepimizin hakkı. Bazen dikkat çeken saçlara sahip olmak için saç bakım merkezlerine tonlarca para harcarız. Ama maalesef bunlar hem cebimize hem saçlarımıza zarar verebiliyor. 'Saçımı nasıl uzatabilirim? Parlak ve dolgun saçlar için ne yapmalıyım? Evde kolay saç bakım maskeleri neler?' gibi sorular en çok arananlar arasında. Şimdi zeytinyağı ile tüm bu sorularınızın cevabını veriyoruz. Vereceğimiz 8 zeytinyağı saç bakım önerisi ile kısa sürede parlak, dolgun ve sağlıklı saçlara kavuşacaksınız.

ZEYTİNYAĞININ MUCİZEVİ SAÇ BAKIMI İLE BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN!

Bilindiği üzere zeytinyağı sağlık başta olmak üzere yüz ve vücut bakımı için en çok kullanılan ürünlerden biri. Dünyaca ünlü bakım kremlerinin çoğunda zeytinyağı özü bulunmaktadır. Nemlendirme bakımından en çok tercih edilen ürünler arasında olan zeytinyağını kadın erkek fark etmeksizin herkes kullanabiliyor. Zeytinyağı yapısındaki özel antioksidan, A ve E vitaminlerinden dolayı saç diplerinizden, saç ucunuza kadar bakım sağlıyor. Hem de bu ücretsiz ve zahmetsiz!

ZEYTİNYAĞININ SAÇ İÇİN 8 YÖNTEMİ

zeytinyagi.jpg

  • Dolgun, parlak ve sağlıklı saçlar

Yapısındaki bileşenlerden dolayı tam bir kepek düşmanı olan zeytinyağı, saç diplerini destekleyerek, saç köklerini güçlendirme özelliğine sahip. Vereceğimiz minik bir öneri ile ertesi güne parlak ve dolgun saçlarla uyanacaksınız. Saç sıklığınıza göre bir miktar zeytinyağını (varsa buna badem yağı da ekletebilirsiniz) akşamdan saçlarına sürün. Eğer kırıklarınız varsa saç uçlarınızdan başlayarak yedire yedire saçınıza sürün. Saç diplerim çok yağlı diyorsanız diplere sürmeyebilirsiniz. Daha sonra streçleyip yatın. Sabah uyandığınızda bitkisel saç şampuanı ile güzelce yıkayıp, duralayın. Ayna karşısına geçinde gözlerine inanamayacaksınız. İpeksi, yumuşacık ve dolgun bir saçla karşılaşacaksınız. Bunu haftada sadece 1 kere yapın.

  • Saç uzatmaya birebir tek ürün zeytinyağıuzunsac.jpg

Bazılarımız kısa saç severken bazılarımız uzun saçı tercih ediyor. Saçın 25 yaşından sonra daha yavaş uzamaktadır. Yani bir saç teli ayda sadece 1 cm uzayabiliyor. Ama zeytinyağı ile bu süreyi kısaltabilirsiniz. Zeytinyağı ve Çam terebenti yağını karıştırıp, düzenli kullanırsanız saçlarınızın kısa sürede uzadığını göreceksiniz.

Dip not: Saçlarınıza sürdüğünüz zeytinyağını yüzünüze değdirmemeye çalışın. Tüylenme yapabilir.

  • Kuru saçlar tarihe karışıyorkurusaclr.jpg

Özellikle kuru saçlardan şikayetçi olanlar çareyi bakım kremlerine buluyor. Çözümü uzaklarda aramayın. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kuru saçlara veda edebilirsiniz. Bunun için bir yemek kaşığı zeytinyağını Hint yağı ile karıştırarak saçlarınıza sürün. Değişimi kısa sürede fark edeceksiniz.

  • Kabaran ve elektriklenen saçlar veda edin

Kabaran ve elektriklenen saçlar hepimiz için can sıkıcı olabiliyor. Bunun için bir kaşık zeytinyağını bir adet muz ve bir çay kaşığı limonla karıştırıp saçınızda 30 dakika bekletip yıkayın. Elektriklenen saçlarınızdan eser kalmayacak.

  • Güçlü ve dökülmeyen saçları kim istemez ki! Bunun çözümü zeytinyağı

Mevsim geçişleri başta olmak çok sayıda nedenden dolayı saçlarımız dökülebiliyor. Kadın-erkek herkesin yaşadığı bu sorunun bitkisel çözümü tabii ki de zeytinyağı. Vereceğimiz zeytinyağı kürü ile dökülen saçlarınızdan kurtulacaksınız. 1 yemek kaşığı zeytinyağını 1 kaşık Biberiye yağı ile karıştırıp saçlarınızda 30 dakika bekletin. Sonra derinlemesine yıkayın. Artık saçlarınızın her koşulda ne kadar güçlü durduğunu göreceksiniz.

  • Kepek ve kabuklanma sorunu olanlar zeytinyağı kürü ile bundan kurtulacakkepek.jpg

Kepek ve kabuklanma problemi olanlar 1 yemek zeytin yağını şampuana dökerek düzenli kullansın. Ama yine yineliyoruz. Bu şampuan ve zeytinyağını ayrı bir kapta uygulayın. Vücudunuzda tüy sorunu olmasın. Ve saçlarınızı asla çok sıcak suyla yıkamayın.

  • Tertemiz bir saç derisi için zeytinyağı ideal ürün

Bazen duşta saç diplerimizi ne kadar yıkasak ve temizlediğimizi düşünsekte aslında öyle değil. Deri tamamen temizlenmez. Sürekli zeytinyağı kullanımı saç diplerinizi ve derinizi pırıl pırıl yapar.

  • Boyamadan dolayı mat saçları canlandırıyorsac-boyama.jpg

Evet son altın maddemiz. Saçlarımızı boyarken kimyasal boyalarla temas ettiği için saç mat ve artık eski görüntüsünü kaybeder. Bunun için saçınızı boyarken saç boyası karışımıza zeytinyağı ekleyin. Ve boyama sonrası zeytinyağı ile nemlendirin saçınızı. Parlak ve dolgun saçlarınızla mutlu günler:)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN