Bu Tarifi Görümcenizden Saklayın! Görümceniz Gelse Böyle Revani Yapamaz İşte Lezzetli Revani Tatlısı

Bu Tarifi Görümcenizden Saklayın! Görümceniz Gelse Böyle Revani Yapamaz İşte Lezzetli Revani Tatlısı

Tatlı denince akla ilk gelen tatlımız biri Revanidir. Portakalı Revani, Haşhaşlı Revani, Cevizli Revani diye uzayıp gidiyor liste. Farklı farklı çeşitleriyle damakları şenlendiren Revani tarifiyle eşinizin gönlünü alırken, görümcenizi de orta yerinden çatlatacaksınız. İşte evde pratik ve kolay malzemelerle revani tatlısı tarifi.

Yumurta, şeker gibi kolay malzemelerle dünya harikası bir tatlı yapabilirsiniz. Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen revani tatlısı ile beş çayınızı renklendirebilirsiniz. Hafif yapısından dolayı ağırlık hissi yaratmayan pratik revani tatlısı tarifi büyükten küçüğe herkesin iştahla tüketeceğiniz tatlılarımızdan. Bazı bölgelerimizde yoğurt tatlısı ve sünger tatlısı diye adlandırılan revani Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin vazgeçilmez tatlılarından. Şimdi vereceğimiz kolay Revani tatlısı ile bir Hataylı kadar usta olacaksınız. Osmanlı döneminde bir zafer tatlısı olarak sofralarda yer alan Revani tatlısı sizin de zaferiniz olsun...

REVANİ TATLISININ DOĞUŞU

Osmanlı döneminden günümüze kadar varlığını sürdüren Revani tatlısı aslında bir zaferin sonucunda ortaya çıkan tatlımız. Osmanlı döneminin en parlak zamanlarından olan yükseliş döneminde Ermenistan'ın Osmanlı topraklarına katılmasıyla zafer tatlısı olarak tarihte yerini aldı. O dönemler Ermenistan'da Revan hanlığı kuruldu.

revani-tatli.jpgSafevi Devleti'ne bağlı olarak varlığını devam ettiren Revan Hanlığı, İran- Osmanlı arasında yapılan Kasr-ı Şirin anlaşmasıyla Osmanlı topraklarına geçti. Ermenistan'ın başkenti Erivan'ın da Osmanlı himayesine girmesiyle saray aşçıları tarafından bu zaferin şerefine tatlı yapıldı ve adına Revani verildi. İşte Revani tatlımızın geçmişten günümüze gelen o muhteşem hikayesi. Artık bu Revani tatlısını zafer edasıyla yiyebilirsiniz.

REVANİ TATLISININ YAPILIŞI VE MALZEMELERİ

revani-ot.jpg

8 kişilik Revani tatlımızın malzemeleri:

3 tane yumurta,1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı yoğurt, 1 paket vanilin. İsteğe göre Hindistan cevizi ve fındıkla süsleyebilirsiniz.

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su ,2 adet limon.

YAPILIŞ AŞAMASI

Öncelikle tadını şerbet vereceği için ilk olarak şerbet yapıyoruz. Bir tencereye şeker ve suyumuzu ekleyip ocağa koyuyoruz. Şerbetimiz kaynarken sürekli karıştıralım. Su ve şeker iyice karışsın ve şeker erisin. Daha sonra 2 adet limonumuzu içine sıkalım. Ve kaynadıktan sonra ocaktan alalım.

revani.jpg

Şerbetimizi yaparken bir yanda da Revani yapılışına geçelim. Şeker ve yumurtamızı bir kaba koyup iyice karıştıralım. Mikseriniz yoksa bunu tel çıprıcı ile de kolaylıkla yapabilirsiniz. Daha sonra yağ, yoğur ve irmiği ekleyip tekrardan karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak iyice harmanladığımız karışımımıza vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpma işlemine devam ediyoruz. Daha önceden yağladığımız borcamımıza karşımı döküyoruz. Üzerine ise ılımaya aldığımız şerbetimizi döküyoruz. Ve dilimliyoruz. Revani tatlısının üzerini ise isteğe göre Hindistan cevizi ya da fındık ve cevizle süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN