Evde Dominos Gibi Pizza Yapmak Çok Kolay! Dominos Usulü Pizza İle Evin Şefi Siz Olun

Evde Dominos Gibi Pizza Yapmak Çok Kolay! Dominos Usulü Pizza İle Evin Şefi Siz Olun

Pratik malzemelerle artık evde kolayca pizza yapabileceksiniz. Büyük markalarda verdiğiniz paralarda cebinizde kalacak. En çok arananlar arasında yer alan evde pizza yapımı tarifi en çok merak edilen tariflerden. Fast Food yemek sektöründe başı çeken yiyeceklerden olan pizzanın yapımını öğrenince Dominos ustalarına taş çıkaracaksınız. İşte evde pratik Dominos usulü pizza yapımı.

Çocukların en sevdiği fast food yiyeceği olan pizza büyüklerinde vazgeçilmez yemekleri arasında. Dışarında yediğiniz büyük boy pizzanın fiyatı ise cep yakmakta. Param cebimde kalsın diyorsanız Dominos usulü pizza yapımı tarifine göz atın. Bu pizza tarifi ile evinizin pizza şefi olabilirsiniz. Evde kolaylıkla bulabileceğiniz un, yağ ve maya ile dünyanın en lezzetli pizzasını yapabilirsiniz. İsteğe göre sebzeli, kıymalı ya da vejetaryen usulü yapabileceğiniz pizzayı günün her öğünü tüketebilirsiniz. İşte İtalyan şeflere taş çıkartacak Dominos usulü pizza yapımı ve malzemeleri.

pizza-et.jpg

EVDE DOMİNOS USULÜ PİZZA YAPIN, EVİNİZİN ŞEFİ OLUN!

Un, yap ve maya ile dünya lezzetlerini evinizde kolayca yapabilirsiniz. Bunlardan biri de Dominos usulü pizza tarifi. Vereceğimiz püf noktalarıyla beraber adeta pizza ustası olacaksınız. Ramazan'da iftar sofralarınızı da süsleyecek olan pratik pizza tarifini herkes sizden almak isteyecek. İşte övgülere layık Dominos usulü pizza tarifi.kola.jpg

MALZEMELER

5 su bardağı un

1 paket hızlı instant mayası( Yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz bunun yerine) yaş maya)

1 yemek kaşığı toz şeker

Yarım yemek kaşığı tuz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı su ( ılık olsun)

PİZZANIN ÜZERİ İÇİN

Mozzarella peyniri( Kaşar peynir ya da ikisiniz beraber de kullanabilirsiniz)

Sucuk, Sosis

Domates kurusu

Mantar

Mısır

Not: Sadece sebze sevenler yeşil biber, Kapya biber, zeytin, domates gibi malzemeler kullanabilirler. Et sevmeyenler ise kabak, patlıcan, brokoli gibi ürünlerle yapabilir.

DOMİNOS USULÜ PİZZA YAPIMI

Öncellikle pizza hamurumuzu yapmamız gerekiyor bunun önce unumuzu yoğurma kabımıza alarak ortasını açıyoruz Sonra sırayla instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu ufak ufak ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzu üstünü kapatarak 30 dakika bekletmeye alıyoruz. Hamur mayalandıktan sonra tezgaha biraz un serpelim. Hamurumuzu 2 parçaya bölelim. Böldüğümüz parçaları beze şeklinde unladığımız tezgaha koyalım ve Merdane yardımı ile açalım. Açılan pizza hamurunu aynı ebatta tepsimize yerleştirelim. Ve üzerine çatal yardımı ile delikler açalım. Ve pişirmeye bırakalım. Pizza hamurunu 200 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.

zeytin.jpg

Pizzanın sosu içinse domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen ve kekiği karıştıralım. Daha sonra sosu hamurumuza sürelim. Sürdüğümüz domates sosunun üzerine mozerella ve kaşar peyniri rendesini ekleyelim. Peynir ve domates sosunun ardından dilimlenmiş sucuk, dilimlenmiş sosis, domates kurusu, dilimlenmiş mantar ve mısırı koyalım. Ve yine 200 derecelik fırında 20 dakika pişirelim. Pizzamızın sonra yanına farklı meze ve içeceklerle servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)

    İlgili Haberler
    Öne Çıkanlar
    YORUMLAR
    YORUM YAZ
    UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
    Diğer Haberler
    Son Dakika Haberleri
    KARAR.COM’DAN