Bu sakız ağacın kendisinden geliyor! Uzmanlar tüketilmesini öneriyor! Türkiye’de üretimi yok ama aktarlarda yok satıyor

Bu sakız ağacın kendisinden geliyor! Uzmanlar tüketilmesini öneriyor! Türkiye’de üretimi yok ama aktarlarda yok satıyor

Uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilen o sakız ağacın ta kendisinden geliyor. Türkiye'de üretimi yok ancak aktarlarda kapış kapış gidiyor. Bu sakız tansiyondan kilo kaybına diş sağlığından ağrılara kadar pek çok derde deva oluyor. İşte tüm detaylar…

Beslenme uzmanları tarafından sık sık tavsiye edilen bir sakız türü olarak karşımıza çıkan sandaloz sakızı, sandaloz ağacından elde edilmektedir. Daha sağlıklı bir yaşam için tüketilen bu sakız tamamen bitkisel yollarla elde edilmektedir. Zayıflama ağaç ilaçlarının içeriğinde de yer alan bu bitki ağaç reçinesinden elde edilen bir sakızdır. İşte tüm detaylar…

SANDALOZ SAKIZI NEDİR?

Kuzey Afrika civarında yetişen sandaloz ağacından elde edilen sandaloz sakızı birçok derde deva oluyor. Ortalama 6 metreye kadar uzayabilen bu ağaç dallarından ve gövdesinden akan özel bir reçine salgılamaktadır. Ağaç gövdesinde yer alan bu bal ise sandaloz sakızı olarak tüketiliyor. Sıcak iklimde yetişen sandaloz ağacı Kuzey Afrika'da yetişen bir ağaç türü olarak görülmektedir. Sandaloz ağacının gövdesinden akan sıvı sakız kıvamına geldiğinde ise birçok kişi tarafından tüketiliyor. Eridiğinde rengi beyaza yakın bir sarı haline dönüşen sandaloz sakızı ele alındığında kolay bir şekilde dağılmaktadır. Türkiye iklim şartlarına uyum sağlayamayan sandaloz ağacı Türkiye'de üretilmese dahil birçok aktar ve benzeri yerde satışı yapılıyor.

sandaloz-sakizi.jpg

SANDALOZ SAKIZININ FAYDALARI NELERDİR?

1. Ağrıları dindirir

İlaç kullanmadan Kas ve baş ağrısını geçirmek isteyenler sandaloz sakızından yararlanabilir. Kan akışını hızlandıran ve ağrıyı hafifleten sandaloz sakızı vücuttaki ağrıları uzaklaştırmak için kullanılıyor.

2. Yağ yakımını hızlandırır

Sandaloz sakızı kilo vermek isteyen kişilerin de en çok başvurduğu yöntemler arasında yer alıyor. Metabolizmasını hızlandırmak isteyen kişilerin tükettiği sandaloz sakızı sağlıklı bir şekilde kilo vermenin de önünü açıyor.

sandaloz.jpg

3. Tansiyonu dengeler

Yüksek tansiyona sahip kişilerin kullanabileceği sandaloz sakızı doğal yollarla tansiyon düşürmenin bir yöntemidir. Damarların gevşemesini sağlayan sandaloz sakızı yüksek tansiyonu dengeleme görevi görüyor. Düzenli olarak tansiyon ilacı kullanan kişilerin doktora başvurmadan tüketmemesi tavsiye edilmektedir.

4. Bağırsakları çalıştırır

Bağırsak sağlığını koruyarak daha aktif bir şekilde çalışmasına destek olan sandaloz sakızı yalnızca zayıflamak için değil vücut fonksiyonlarını düzene sokmak için de kullanılıyor. Bağırsakları az çalışan kişilerin yararlanabileceği sandaloz sakızı kabızlık gibi sorunların ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Mide yanması ve şişkinlik gibi problemlerin de azaltılmasında sandaloz sakızından yararlanabilirsiniz.

5. Uzun süre tok tutar

Sandaloz sakızının içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller, beyne tokluk hissi vermektedir. Bu sebeple zayıflamak isteyenler bu sakızı kullanmayı tercih edebilir. Beyne ve mideye uyarıcı gönderen bu sakız, daha geç acıkmayı sağlar.

6. Ağız ve diş sağlığını korur

Ağız içerisinde çiğnendiğinde tükürükle birlikte bakterileri oluşumunu engelleyen sandaloz sakızı çürük ve iltihapların önünü kesmektedir. Aynı zamanda ağız kokusunu da engeller.

sandaloz-agaci-kapak.jpg

SANDALOZ SAKIZININ YAN ETKİLERİ

Sandaloz sakızının uzun süre tüketilmesi çene kemiklerinin zarar görmesine neden olabilir. Bunun yanı sıra uzun süreli kullanımlarda mide yanması gibi problemler ortaya çıkabiliyor. Sürekli olarak fazla miktarda tüketilmesi sindirim sisteminde oluşabilecek problemler ortaya çıkarabiliyor. Her şeyin fazlası zarardır sözünün önemine bir kez daha anlamış oluyoruz. Tavsiye edilen miktardan fazlası tüketilmemelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN