Bu yumurtanın bir tanesi 20 liraya satılıyor! Özelliği ise yeşil olması, normal yumurtadan kat kat faydası var

Bu yumurtanın bir tanesi 20 liraya satılıyor! Özelliği ise yeşil olması, normal yumurtadan kat kat faydası var

Yozgat’ta yaşayan bir üretici Şili kökenli Araucana cinsi tavuklardan elde ettiği renkli yumurtalarla ilgi görüyor. Tavukların tanesini 400-500 liradan satan üretici, yumurtasını ise 15-20 liradan satıyor…

Yozgat Fatih Mahallesinde yaşayan köy hizmetlerinden emekli olan 61 yaşındaki Ahmet Arslan, evinin bahçesindeki kümesinde hobi olarak kökeni Şili’ye dayanan ve yeşil yumurtlayan Araucana cinsi tavuk yetiştiriyor. Tavuk sayısını 15’e çıkaran Arslan, günde 10 taneden fazla yeşil yumurta alırken, hem ailesinin hem de mahallelinin organik yumurtayla beslenmesini sağlıyor.

yesil-yumurta-1.jpg

PROTEİN DEĞERİ VE BESLEYİCİLİĞİ DAHA FAZLA

Diğer yumurtalara göre renginin farklı olmasının dışında yüksek protein değeri ve besleyici özelliğiyle yeşil yumurtalara ilginin yoğun olduğunu söyleyen Arslan, Araucana cinsi tavuk sayısını 50’ye çıkarmak istediğini belirtti.

Hem evinin hem de mahallenin organik yumurta ihtiyacını karşılayan Arslan, “Hobi amaçlı 5 yıl önce bu tavukları besleme başladım, tavuklarımdan yeşil yumurta alıyorum. 15 tane tavuğum var. Günlük 10’un üzerinde yumurta alıyorum ve bunu çoğaltmaya çabalıyor. Sarı ve beyaz yumurtalara göre daha faydalı, protein oranı ve besleyici özellikleri fazla. Evimizin ihtiyacını karşılıyoruz, eşimize, dostumuza dağıtıyoruz.

yesil-yumurta-2.jpg

“Mahalleden eş, dost bu yumurtalara ilgi gösteriyor. Piyasada yumurtalar tanesi 5 liradan satılıyor, bu yumurtaların tanesi ise 15-20 liraya satılıyor. Bunların değerini bilenler alıyor. Ben bu işi 5 yıldır yapıyorum, hobi olarak yapıyorum. Bu tavukların sayısını 50’ye çıkarmaya çabalıyorum. Normal tavukların fiyatı 100-200 lira iken bunlar 400-500 lira arasında satılıyorlar” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN