2025’e sayılı günler kala, sigara ve alkollü içkilerde fiyat artışı beklentisi güçlendi.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, mevcut maliyetler ve vergi yükü dikkate alındığında sigarada paket başına yaklaşık 5 TL, alkollü içkilerde ise yüzde 15 ila 20 arasında zam ihtimalinin bulunduğunu belirterek, nihai tablonun ÖTV oranlarının açıklanmasıyla netleşeceğini söyledi.
ÖTV ORANLARI AÇIKLANDIKTAN SONRA BELLİ OLACAK
Elipshaber'de yer alan habere göre 2025’e girilirken temel tüketim ürünlerinden enerjiye kadar birçok kalemde fiyat artışı beklenirken, sigara ve alkoldeki olası zamlar da vergi politikalarının bir sonucu olarak öne çıkıyor.
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) başta olmak üzere vergi oranları ile artan üretim ve dağıtım maliyetlerinin fiyatlara doğrudan yansıtılması bekleniyor.
ÖTV oranlarının henüz netleşmediğini belirten Dündar, zamların kesinleşmesi için resmi açıklamaların beklendiğini ifade etti. Dündar, “ÖTV oranları açıklandıktan sonra daha net konuşmak mümkün olacak. Ancak mevcut maliyetler ve vergi yükü dikkate alındığında alkollü içkilerde yüzde 15 ila 20 arasında, sigarada ise paket başına en fazla 5 TL civarında bir artış gündemde” dedi.
