Burası Amerika değil Türkiye! Dünyanın en büyük akvaryumu İstanbul'da değil o ilimizde: Hem çok ucuz hem de eşsiz

Burası Amerika değil Türkiye! Dünyanın en büyük akvaryumu İstanbul'da değil o ilimizde: Hem çok ucuz hem de eşsiz

Görenlerin inanamadığı bu devasa akvaryum Amerika’da değil tam olarak Türkiye’de! Görenlerin hayranlıkla izlediği ve hayret ettiği dünyanın en büyük akvaryumu… Üstelik duyan herkesin İstanbul’da zannettiği akvaryum İstanbul’da değil o ilimizde. Gezecek yer arayanların mutlaka değerlendirebileceği bu akvaryum hem çok ucuz hem de oldukça eşsiz…

Özellikle de son zamanlarda akvaryumlara yoğun bir ilgi var. Ülkemizde de farklı şehirlerde farklı konseptlere sahip akvaryumlar bulunuyor. Ama bu akvaryum diğerlerinden çok başka. Devasa bir büyüklüğe sahip olan ve oldukça ucuz olan akvaryum herkes tarafından İstanbul’da sanılıyor. Halbuki dünyanın en büyük akvaryumu İstanbul’da değil tam olarak o ilimizde…

İKİ VADİ ARASINDA TÜNEL AKVARYUM

İki arasında bir tünel içine inşa edilen bu akvaryum Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yapıldı. Adını da yapıldığı yerden aldı ve “Tünel Akvaryum” olarak resmi bir törenle hizmete açıldı. Dünya üzerinde tünel içine yapılan ilk akvaryum olarak tarihe geçerken tüm ülkelere de örnek olması bekleniyor.

akvaryum.jpg

Resmi bir törenle açılan akvaryumun açılışına birçok davetli ve Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in yanı sıra Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı katılım sağladı.

akvaryum2.jpg

BORDO MAVİ RENKTEKİ BALIKLARA BÜYÜK İLGİ

Trabzonlular akvaryumun içinde en çok da bordo mavi renkteki balıklara ilgi gösterdi. Öte yandan Tünel Akvaryumun içinde çeşit çeşit balık olduğu gözlemlendi. Köpek Balığından Piranaya kadar olan çeşitler halkın ilgisini çekti. Tünelin açılışında yapılan konuşmalar esnasında akvaryumun ne kadar kıymetli olduğu ve dünya üzerinde bir ilkin gerçekleştirildiği belirtildi.

akvaryum4.jpg

DÜNYADA BİR İLK

Akvaryum açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ““Şehrimize artı değer katmak için hazırlamış olduğumuz ve dünyada ilk kez tünelin içerisinde bir tünel akvaryum projesini hayata geçirmenin şehrimize kazandırmanın, gururu ile hepinizi saygılarımla sevgilerimle selamlıyorum. Tatlı su, tuzlu su ve okyanus canlılarını buradaki bütün ziyaretçilerimiz, hemşerilerimiz, turistlerimiz gezecek görecek. Burada diğer akvaryumlarda olmayıp da bu akvaryumda olan istisnayı bir tür var o da bordo mavi balıklar” dedi.

akvaryum3.jpg

Yine açılışta konuşma yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, “Böyle eserler kazandırmak son derece önemli onlara katkı sağlamak için buradayız. Bu şehrin büyük bir enerjisi var bence bu enerjiyi bu yüksek enerjiyi olumlu anlamda kullanalım” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN