Burası Maldivler değil Mersin! Turistler koşa koşa oraya gidiyor… Resmen yeşilliklerin arasında saklı bir cennet

Burası Maldivler değil Mersin! Turistler koşa koşa oraya gidiyor… Resmen yeşilliklerin arasında saklı bir cennet

Yüzlerce insanın akın akın gittiği o yer Maldivler değil ülkemizin incilerinden biri olan Mersin! Görenler koşa koşa giderken turistler resmen akın ediyor… Yeşilliklerin ve dupduru suların içinde adeta saklı bir cennet gibi.

Ülkemizin eşsiz doğal güzelliklerinden biri olan o yer tam da Mersin’de bulunuyor. Görenlerin hayran kaldığı, cennetten bir manzara gibi olan eşsiz şelale turistlerin akınına uğruyor. Hem kafanızı dinleyebileceğiniz hem de doğa gezisi yapabileceğiniz muazzam bir uğrak noktası.

DOĞANIN TAM ORTASINDA GÜRÜL GÜRÜL ŞELALE

Mersin’de bulunan Ermenek Çayı’nın tam üzerindeki bu Yerköprü Şelalesi hem kendine ait ekosistemi ile hem de derin vadinin içindeki doğal yapısıyla hayran olunmayacak gibi değil. Mut ilçe merkezine sadece 35 kilometre uzaklıktaki bu saklı cennet Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 110 “Tabiat Anıtı” arasında yer alıyor.

m.jpg

SERİN SULARIN AKTIĞI KANYONA HERKES HAYRAN OLUYOR

Tabiat parkı olarak koruma altında tutulan Yerköprü Şelalesi’nde bir de muazzam bir kanyon bulunuyor. Gezende Kanyonu olarak bilinen bu yerin, neredeyse 110 milyon yıl önce Kretase (Tebeşir) Dönemi’nde oluştuğu belirlendi.

m2.jpg

Öte yandan şelalenin 30 metre yükseğinde hem bozulmamış doğal sarkıtlar bulunurken hem de zengin bir bitki örtüsü bulunuyor. Buz gibi suyun aktığı kanyon görenleri kendine hayran bırakıyor.

m3.jpg

YABANCI TURİSTLER AKIN EDİYOR

Sadece yerli değil yabancı turistlerin de akın ettiği bu şelale yıllardır en çok ziyaretçi alan turizm bölgeleri arasında yer alıyor. Mersin’in doğal güzellikleri arasındaki kanyon gürül gürül su sesi dinleyerek keyif yapmak isteyenlerin, ormanın içine dalarak ruh gezintisi yapmak isteyenlerin kesinlikle uğraması gereken bir yer.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN