Burdur'daki depremin ardından korkutan açıklama! Aydın, Denizli, Muğla, Uşak ve Afyonkarahisarlılara deprem uyarısı

Burdur'daki depremin ardından korkutan açıklama! Aydın, Denizli, Muğla, Uşak ve Afyonkarahisarlılara deprem uyarısı

Bugün sabah saatlerinde Burdur'da meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından gözler çevre illere çevrildi. Prof. Dr. Osman Bektaş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla resmen Ege bölgesini uyardı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bugün merkez üssü Burdur Yeşilova olan 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

Sabah saat 08.28'de meydana gelen depremin derinliği ise 13,23 olarak kaydedildi. Depremle ilgili yetkililere olumsuz bir ihbar gelmemesi ise sevindirdi.

EGE BÖLGESİNE UYARI!

Sabah saatlerinde Burdur'da meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Ege bölgesi için dikkat çeken bir uyarı mesajı geldi.

X hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Osman Bektaş, "Aydın-Isparta-Afyon'dan geçen sağ yönlü fayların oluşturduğu UŞAK BLOĞU faylı kenarlarında karşılıklı olarak 1-20 yıl gecikmeli stres transferiyle tetiklenmiş 5 büyük deprem geliştirmiştir." ifadelerini kullandı.

deprem.jpg

Ayrıca Prof. Dr. Bektaş, 22 Ağustos tarihinde yaptığı bir başka paylaşımda da; "Kuzeye göç eden Girit - Rodos sismisitesi ve bölgesel tektonik gerilmeler bu sistemi zorlayarak 1969-2002 yılları arasında oluşan EGE DEPREM KÜMESİNİN tıpkı MARAŞ DEPREM KÜMESİ gibi daha da büyümesine neden olacaktır." diyerek uyarmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN