Burnumuzun dibinden geçecek! Kuzey ışıklarından sonra bir bu eksikti… 80 bin yılda bir dünyaya çarpıyor

Burnumuzun dibinden geçecek! Kuzey ışıklarından sonra bir bu eksikti… 80 bin yılda bir dünyaya çarpıyor

Resmen dünyaya çok yakın bir konumdan geçecek. 8 bin yılda bir dünyaya çarptığı bilinen bu cisim duyanları endişelendirdi. Daha birkaç gün önce yaşanan güneş patlamasından sonra bir de bu çıktı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dünyanın sonunun nasıl geleceği yaşayan her insanın merak ettiği bir konu olurken son zamanlarda potansiyel bir tehlikeden konuşulmaya başlandı. Edinilen bilgilere göre beş yıl içinde potansiyel tehlike taşıyan bir asteroitin, Dünya'nın yanından 32 bin kilometre daha yakın bir mesafeden geçeceği iddia edildi.

yeni-proje-15.jpg

O TARİHTE YAKINIMIZDAN GEÇEBİLİR

Mashable’den Metin Aktaşoğlu’nun haberine göre, tehlikeli bir asteroit 13 Nisan 2029 tarihinde Dünya’ya yakın bir mesafeden geçecek şekilde bir seyir izliyor. Söz konusu bu nesne 2004 senesinde keşfedilmişti. Asteroitin 335 metre genişliğe sahip olduğu tespit edilen bilgiler arasında yer aldı. Ayrıca henüz panik yapılacak bir durumun olmadığı, söz konusu asteroitin en az bir yüzyıl daha Dünya’ya çarpma ihtimalinin olmadığı bildirilmişti.

yeni-proje-16-001.jpg

“FECİ HASARLARA NEDEN OLABİLİYOR”

Bu tür nesneler 80 bin yılda bir Dünya'ya çarparak feci hasarlara ve küresel ölçekte kış etkisine neden oluyor. Konuya ilişkin bir yazı kaleme alan Mashable’den Metin Aktaşoğlu, şu bilgilere yer verdi:

“Yaklaşan uçuşu sırasında bilim insanları, Dünya'nın çekim alanının Apophis'in yönelimi, bileşimi ve dönüşü üzerinde bir etkisi olup olmayacağını belirlemek için asteroidi araştırmak istiyor. Örneğin bu yakın geçiş asteroit depremleriyle sonuçlanabilir, cismin içerdiğindeki materyallerin dağılımını veya yüzeyinin görünümünü değiştirebilir. Bilim insanları 2029'daki karşılaşmadan önceki ve sonraki gözlemlerini karşılaştırarak bu muhtemel değişiklikleri kayıt altına almayı umuyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN