Büyük İstanbul depremini tetikler mi? Naci Görür'den Düzce depremi sonrası kritik açıklama!

Büyük İstanbul depremini tetikler mi? Naci Görür'den Düzce depremi sonrası kritik açıklama!

AFAD'dan edinilen bilgilere göre bu akşam Düzce'de saat 19.57'de 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 5,39 kilometre olarak belirlendi. Telaş uyandıran depremin ardından Yerbilimci Profesör Doktor Naci Görür dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İşte deprem uzamanın yaptığı açıklamanın detayları...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, Düzce’de saat 19.57'de 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Düzce depreminin ardından gözler Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'e çevrildi.

depremm1.jpg

Düzce depremiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Görür, "Yıldıztepe-Gümüşova/Düzce’de 4,0 deprem oldu. Deprem KAF’ın kuzey kolundan ayrılıp Sarıdere ve Yongalık’a doğru uzanan KD-GB doğrultulu iki fayın arasında." ifadelerini kullandı.

deprem-ic-kapak.jpg

MARMARA DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Son paylaşımın ardından çok fazla soru aldığını bildiren Görür, bir açıklama daha yaparak bölge halkının merakını giderdi. Son açıklamasında Marmara depremiyle ilgi de detay paylaşan Görür; "İleti attıktan sonra bir çok arkadaş Marmara'daki depremi tetikleyip tetiklemediğini soruyorlar. Bir arkadaş da iletimin sonunda sevgiyle demediğim için endişelenmiş. Keşke depreme karşı bu duyarlılığınızı “Deprem dirençli kentler” konusunda da gösterip talepkar olsanız. Bu depremden teorik olarak Marmara'ya belli bir stres transferi olmuş olabilir ama küçük bir deprem olduğu için çok önemli olduğunu sanmıyorum. Sevgiyle..." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN