Büyük kurultay öncesi Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz! İmamoğlu'na öyle bir teklifte bulundu ki...

Büyük kurultay öncesi Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz! İmamoğlu'na öyle bir teklifte bulundu ki...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “değişim” tartışmalarına öncülük eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bugün partide bir görüşme gerçekleştirecek. Büyük bir merakla beklenen kurultay öncesinde Kılıçdaroğlu’ndan bir sürpriz geldi. İmamoğlu'na öyle bir teklifte bulundu ki...

Uzun zamandır siyaset gündeminin en çok tartışılan konularından biri olan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde ortaya çıkan “değişim” istekleri sürüyor. Öte yandan Parti Genel Merkezi’nde yapılması planlanan parti içi görüşme de büyük bir merakla bekleniyor. Büyük kurultay öncesinde çıkan haberler ise duyanları şaşkına çevirdi. Kılıçdaroğlu’ndan beklenmedik bir hamle geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

İMAMOĞLU’NA ÖYLE BİR TEKLİFTE BULUNDU Kİ…

Partinin genel merkezinde yapılması planlanan kurultay öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ekrem İmamoğlu’na kurultayda divan başkanlığını üstlenmesi yönünde teklif gittiği Genel Merkez’e yakın kaynaklar tarafından öne sürüldü. Kurmayları, İmamoğlu’nun henüz bu öneriyi değerlendirdiği belirterek, “bu pozisyonun, pozitif ve negatif yanları ele alınıyor. Henüz bir kesinleşme yok. Ekrem Başkanı teklife henüz ‘evet’ demedi. Sürecin sağlıkla yürütülmesi için bir çaba sarf ediliyor. Ekrem Başkan’ın bu alanda katkı vereceğini düşünmüşler ki bu teklif getiriliyor” görüşünü dile getirdi. Öte yandan bugün yapılacak görüşmede konunun gündeme gelme ve netleşme ihtimali üzerinde duruluyor.

yeni-proje-8.jpg

CHP’DEN “EVET” OYU ÇIKACAK

Bunların yanı sıra İsveç’in NATO’ya üyeliğine Türkiye’nin onay vermesine ilişkin yasa teklifine “evet” diyeceği öne sürülen CHP’nin parti kurmayları Milliyet’e bazı değerlendirmelerde bulundu. CHP olarak “açık kapı politikasını” desteklediklerini belirterek, “Bu konuda ‘evet’ diyor olmak AK Parti’nin, Erdoğan’ın dış politikadaki yanlışlarını desteklemek anlamına gelmiyor. Biz yine eleştirilerimizi yapacağız. İktidarın bu konudaki iki yüzlü tutumunu anlatacağız. Ama bir yandan da NATO ittifakını önemsiyoruz. NATO genişlemesi konusunda biz öteden beri hep açık kapı politikasını desteklemiştik. Bu tutumuzda değişiklik olmaz” dedi.

yeni-proje-7.jpg

AF KONUSU YİNE GÜNEDEME GELDİ

Dün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde toplanan Parti Meclisi’nde (PM), CHP’nin 100. Yılı nedeniyle kadına karşı ve yüz kızartıcı suçlar hariç olmak üzere tüm suçların affedilip partilerine geri dönmek isteyenlerin isteklerinin kabul edilmesi konusunda karar alınmasının gündeme gelişiş tartışmalara yol açtı. Yapılan itirazlar sonrasında konuya ilişkin olarak “tavsiye kararı” alındı. Alınan bilgiler kapsamında PM üyelerine bugüne kadarki çalışmaları için teşekkür edip, helalleşti. Kılıçdaroğlu, “Şölen havasında, birlik ve beraberlik içerisinde bir kurultay yapacağız. Kurultaydan sonra hep beraber yerel seçimler için odaklanmalıyız. Adaylarımızın arkasında tek yumruk olarak duracağız” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN