Büyükelçi Feyzioğlu'ndan köy kahvesinde seçim propagandası: CHP'yi yerden yere vurdu

TBB seçimlerini kaybettikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, KKTC Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atanan Metin Feyzioğlu, kıraathanede CHP aleyhine propaganda yaptı. Feyzioğlu, "Askeri harekata Meclis'te bile hayır oyu verdiler. Maalesef benim ülkemin ana muhalefet parti ve HDP birlikte hayır oyu verdiler. Suriye'de Irak'ta ne işi var, çekin askerleri dediler" ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen son seçimde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı seçimini kaybeden Metin Feyzioğlu, bunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi olarak atandı. Bulunduğu konum sebebiyle tarafsız bir yapıda olması gereken Feyzioğlu, Vadili Köy Kahvesi’nde KKTC’li vatandaşlara parti propagandası yaptı.

Feyzioğlu’nun AK Parti propagandası yaptığı ve CHP'nin aleyhine konuşmalar yaptığı anları KKTC’li eski hakim Tecan Reynar, Twitter hesabından yayınladı. Reynar, yasa sebebiyle Türkiye’deki siyasi partilerin KKTC’de çalışma yapamayacağını da belirterek, “Feyzioğlu Türkiye Cumhuriyeti’nin büyükelçisi olarak ve Türkiye’de seçim süreci devam ederken köy ziyaretleri düzenliyor, AKP karşısında bulunan muhalefeti eleştiren açıklamalar yapıyor. Tarafsızlık, diplomasi kuralları vs… Bunu da izleyip unutalım” dedi.

'DOKUZ TANE HELİKOPTER VERMİŞ PKK'YA'

Feyzioğlu konuşmasında, "Silahlarla yardım ettiğini gördük. Dokuz tane helikopter vermiş PKK'ya... Devlet kurmasın diye... Askeri harekata Meclis'te bile hayır oyu verdiler. Maalesef benim ülkemin ana muhalefet parti ve HDP birlikte hayır oyu verdiler. Suriye'de Irak'ta ne işi var, çekin askerleri dediler" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir