Çaldırıp kapattığımız günlere geri dönüyoruz! Cep telefonu faturalarına dev zam: Bir Alo demek hayal olacak

Çaldırıp kapattığımız günlere geri dönüyoruz! Cep telefonu faturalarına dev zam: Bir Alo demek hayal olacak

Cep telefonlarıyla herkesi aradığımız günler sona eriyor. Çaldırıp kapattığımız günlere geri dönüyoruz! Yoldaki zamlar her cebi yakacak. Cep telefonu faturalarına dev zam, bir Alo demek hayal olacak...

Geçen yılın ardından bu yıl da cep telefonu kullanıcılarını vuran yüksek fiyat artışlarına tepkiler giderek artıyor. Vatandaşlar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) şikayet yağdırırken, operatörlerin uyguladığı tavan fiyatlarının sorunu çözmede yetersiz kaldığı belirtildi.

YÜZDE 150 ZAM

Özellikle son bir yılda yaşanan fahiş fiyat artışlarına rağmen, mobil operatörlerin elde ettikleri milyarlarca liralık satış gelirleri dikkat çekti. Ancak bu gelir artışı, vatandaşların cep telefonu tarife ve paketlerine yansıyan yüzde 150'ye varan zamlarla karşılandı.

1 NİSAN’DA YENİ AZAMİ ÜCRET AÇIKLANACAK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, dijital oyunlar kitap serisini erişime sundu

BTK'nın 1 Nisan'da açıklayacağı yeni azami ücret tarifesinin ardından operatörlerin fiyatlarına zam yapması bekleniyor. Kurum, konuşma ve SMS ücretlerini belirlerken, internet ücretlerinde ise serbest piyasa koşullarını esas alıyor. Bu durumda operatörler, genellikle internet paketlerinde zamları uyguluyorlar.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında belirlenen tavan fiyatlarla sınırlanan konuşma dakikaları ve SMS ücretlerinin yurtiçi aramanın dakikasını 2.45 TL, yurtdışı aramanın dakikasını 24.57 TL ile sınırlayan BTK, yurtiçi SMS fiyatını ise 1.75 TL olarak belirlenmişti. Bu ücretlerin, 1 Nisan'da artırılması bekleniyor. Bu nedenle taahhüdü yaklaşanların, zamdan etkilenmemek için yeni tarife ve paketlerini 1 Nisan'a kadar güncellemeleri gerekiyor.

KULLANILMAYANLARIN ÜCRETİ ALINMAMALI

Tüketicilerin derdine derman olacak bir başka konu da kullanılmayan dakika ve internetin iadesi meselesi. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, operatörlerin bu konuda vatandaşı mağdur ettiğini ifade ederek, "Operatörler paket ve tarifelerine ortalama yüzde 150 zam yaptı. Bu rakamın daha da arttığı oluyor. Ayrıca operatörler pakette kullanılmayan internet ve dakikaların sonraki aya aktarılmasını ya da kullanılmayan kısmın para iadesini de yapmıyor. Örneğin operatör vatandaşa 20 gigabayt internet satıyor, ancak vatandaş ay sonunda 10 gigabayt tüketse dahi tümünün parasını alıyor. Yani vatandaş kullanmadığı bir hizmet için de para vermiş oluyor. Bu uygulamaya son verilmeli" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN