Çalışma izin belgesi nasıl alınır? İşte e-Devlet izin belgesi başvuru ekranı

Çalışma izin belgesi nasıl alınır? İşte e-Devlet izin belgesi başvuru ekranı

81 ilde 17 gün boyunca kesintisiz uygulanacak sokağa çıkma yasağında işi gereği dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşlar, e-Devlet'ten 'çalışma izin belgesi' alabilecek. İçişleri Bakanlığı'nın tam kapanma genelgesine göre market, bakkal, üretim, lojistik, tedarik sektörlerinde çalışanlar, SGK muafiyet izin belgesi çıktısı alması gerekiyor. İşte, çalışma muafiyet izin belgesi sorgulama sayfası...

Ülke genelinde uygulanan tam kapanma günlerinde sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşlar, çalışma izin belgesini e-Devlet üzerinden alabilir. İzin belgesi olmadan dışarıya çıkanlar idari para cezasına çarptırılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "e-Devlet üzerinden SGK tuşuna basıp TC kimlik numaraları girilerek çıktı alınacak" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMA MUAFİYET İZİN BELGESİ NASIL ALINIR? 

* e-Devlet uygulaması ya da www.turkiye.gov.tr adresine şifreniz ve TC kimlik numaranız ile giriş yapın.

* Daha sonra arama çubuğuna 'Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi Sorgulama' yazın ve aynı adla ilk sırada çıkan seçeneğe tıklayın.

* Yeni sayfada 'Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi' karşınıza çıkacak.

* Sağ üst köşede yer alan 'Yazıcı' seçeneğine tıklayarak belgenin çıktısını alın. Veya 'İndir' seçeneğine tıklayarak belgeyi cihazınıza indirin.

ÇALIŞMA İZİN BELGESİ ÇIKTISI ALMA

e-Devlet üzerinden gerekli çalışma izin belgesini alamayanlara için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu açıklamayı yaptı;

"Diyelim ki alınamadı, onu da yarın tekrar yayınlıyoruz, bu sefer çalışılan kurumlar size bir görevli kağıdı verecek. Bu görevli kağıdında ad, soyad ve kurumun 'Bu benim şu SGK kaydıyla çalışanımdır. Bunun suistimalinden ben de sorumluyum' diye bir kağıt imzalayacak.

Yani hem e-Devlet üzerinden bunu çok rahat bir şekilde vereceğiz, kimseden yazı alınmasına gerek kalmayacak. Eğer alınamıyorsa da iş yerinden bir belge alınabilecek. Hem klasik hem modern metodumuz var."

Daha önce muafiyet belgesi olanların bunu bir 'serbest dolaşım belgesi' gibi kullandığı, şehir içinde istediği gibi dolaştığının anımsatılması üzerine Bakan Soylu, asla böyle olamayacağının altını çizdi.

Bakan Soylu, "Dün iki ayrı toplantı yaptık. Tüm kuralları kolluk birimlerimizle, valilerimizle, kaymakamlarımızla ele aldık. Bu kuralları harfi harfine 17 gün uygulayacağız." dedi.

E DEVLET SGK ÇALIŞMA BELGESİ SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN