Çalışmayan annelere kesenin ağzı açıldı! O şartla 1510 TL çocuk yardımı verilecek: Dev proje başlıyor

Çalışmayan annelere kesenin ağzı açıldı! O şartla 1510 TL çocuk yardımı verilecek: Dev proje başlıyor

Hükümet, çalışmaya imkanı olmayan, çocuk sahibi annelerin yardımına koşuyor. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve çocukları nedeniyle çalışma fırsatı bulamayan anneler için hükümetten destek geliyor. Bu yardım, İŞKUR üzerinden sağlanacak ve toplam tutarı 8500 TL olacak.

Aile bütçesine katkı sağlayamayan ev hanımlarının varlığı, aile geçimini zorlaştırmaktadır. Yükselen fiyatlar ve enflasyonla birlikte, Türkiye'deki aileler zor zamanlardan geçerken, çalışmayan ev hanımlarına İŞKUR üzerinden yeni destekler sağlanacağı belirtildi. Destekten yararlanmak isteyen annelerin, belirtilen şartları sağlaması gerekmekte. Yeni duyurularla birlikte, Türkiye'deki çocuk sahibi ve çalışmayan annelerin yardım konusundaki belirsizlikler giderildi. İŞKUR Anne Projesi ile çocuk sahibi ve çalışmayan annelere destek sağlanacak.

1-002.jpg

İŞKUR ANNE PROJESİ

İŞKUR Anne Projesi kapsamında, İŞKUR'dan işsizlik maaşı gibi ödemeler yapılacak ve bazı vatandaşlara daha yüksek miktarda ödeme sunulacak. Çocukları olan ve çalışamayan anneler, eğer çalışmak isterlerse, çocuk bakım ücreti, iş parası, maaş gibi bir dizi farklı seçenek sunulacak. Böylelikle anneler, çalışma ve çocuk bakımı gibi sorumluluklarını çok daha rahat yerine getirebilecek. Anne Projesi olarak adlandırılan bu projede, işgücüne katılmak isteyen annelere öncelik tanınacak. Farklı iş sektörlerinde istihdam edilebilecek anneler, ilk olarak işi öğrenecek, ardından çalışmaya başlayacak.

İŞKUR üzerinden işlemler yapılacak olan annelere her gün 95 TL destek verilecek. 0-15 yaş arası çocuğu olan annelere aylık 400 TL maaş bağlanacak. Tüm bu desteklere ek olarak, annelere 2870 TL'lik ek aylık İŞKUR üzerinden sağlanacak. Çalışma hayatına başladığında bu destekler kesilmez, aksine normal maaşa ek olarak toplamda yüksek miktarda aylık destek sağlanır. Bu para, çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak veya bakıcı ücretini ödemek için yeterli olacak. Verilecek desteklerde, ailenin durumuna göre değerlendirme yapılacak. Desteklerde maksimum limit 8500 TL olacak ve bu miktarı aşmayacak desteklerde limitler kademe kademe belirlenecek.

Belirtilen gereklilikleri taşıyan ve yardımların kapısını aralamak arzusunda olanların İŞKUR üzerinden tüm süreçleri yönetmeleri hayati önem taşır. İŞKUR'a başvurarak yardım talebinde bulunan annelerin göz önünde bulundurması gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlar arasında;

İŞKUR'a kaydın oluşturulması,
İŞKUR'da işsiz olarak kayıtlı olma durumu,
İşbaşı eğitim uygulamalarına müracaatta bulunulması,

Yukarıdaki aşamaları tamamlayan anneler, İŞKUR'un İşte Anne Projesi'nde sunulan kurslara katılım sağlayarak, bu yıl her gün için 110 lira olmak üzere aylık 3.300 lira ve 3 aylık dönem için toplamda 9.900 lira destek alabilecekler. İşbaşı eğitim programına katılan anneler, bakım desteği adı altında 400 lira yardım alacaklar. Eğitimli çocuk bakıcısı desteği olarak sunulan yardım 5 bin 651 lira olurken, kurumsal çocuk bakımı projesi kapsamında 1510 lira destek sağlanıyor.

İşte Anne Projesi'nden fayda sağlayabilecek olanlar, 15 yaş ve altı çocuğa sahip olan annelerdir. Bu projeden evlat edinenler de istifade edebiliyor. Proje kapsamında mesleki eğitim kurslarına veya işbaşı eğitim programlarına katılanlar, katılımlarını sürdürdükleri sürece aylık 3.300 lira yardım alabiliyorlar. Türkiye'nin 81 ilinde geçerli olan bu yardım için başvuruda bulunabilmek adına, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, işverenin birinci, ikinci dereceden akrabası veya eşi olmamak ve işbaşı eğitim programına başvuru yapmak gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN