Canan Karatay söyleye söyleye ekmeği bıraktıracak! Diyetler tarihe karışıyor: İştahınızı anında kesen tek ürün o

Canan Karatay söyleye söyleye ekmeği bıraktıracak! Diyetler tarihe karışıyor: İştahınızı anında kesen tek ürün o

Türk kültürünün vazgeçilmez ürünü ekmek tüketenler bu tavsiye ile resmen ekmekleri evden uzaklaştırıyor. Prof. Dr. Canan Karatay, iştah kesici diyerek o ürünü işaret etti. Bunu tüketen akşama kadar tok duruyor. İşte Canan Karatay'dan altın tavsiyeler…

Türk kültüründe tok tuttuğu gerekçesi ile her öğünde tüketilen ekmek devri kapanıyor. Beslenme düzeninizde yaptığınız ufak bir değişiklik ekmeği de rafa kaldırıyor. Hem uzun süre tok durup hem de hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz. İşte Canan Karatay'dan altın tavsiyeler…

HERKES TÜKETEBİLİR

Her evde vazgeçilmez bir ürün olan yumurtanın uzun süre tok tuttuğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Canan Karatay yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üzerinde toplamaya devam ediyor. Her konuşmasında ekmek tüketimine karşı çıkan Karatay, ekmek yerine herkesin yumurta tüketmesi gerektiğini söyledi. Yumurtanın çok önemli bir besin kaynağı olduğunu dile getiren Karatay, 3-4 yumurtayı tereyağını kırarak sarısıyla birlikte tüketilebileceğinin altını çizdi. Tereyağından alınan enerjinin de 24 saat boyunca Tok tutma özelliği bulunduğunu belirten Karatay, yumurta diyetini tavsiye etti. Canan Karatay'ın önerdiği yumurta diyeti şu şekildedir:

yumurta-pisirmek.jpg

Sabah: Sahanda 2 adet yumurta, yarım demet limonlu tere otu veya maydanoz.

Ara Öğün: 2 adet kuru üzüm, 3 adet çiğ badem ve 1 adet haşlanmış yumurta.

Öğle: 2 adet yumurtadan yapılmış menemen ve portakal suyu.

Ara Öğün: 2 adet kuru üzüm, 3 adet çiğ badem ve 1 adet haşlanmış yumurta.

Ek Ara Öğün: 1 adet haşlanmış yumurta.

Akşam: 2 adet haşlanmış yumurta ufak parçalara kesilir, üzerine süzme yoğurt dökülür, baharat eklenir ve yanında şekersiz çay veya filtre kahve içilir.

Gece: 1 adet salatalık ve 1 adet haşlanmış yumurta.

haslanmis-yumurta.jpg

FAYDASI SAYMAK DA BİTMİYOR

Kalori açısından oldukça düşük bir besin olan yumurta uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Çin'de gerçekleştirilen araştırmalar doğrultusunda yumurta yiyen kişilerde kalp rahatsızlığına yakalanma riskinin de oldukça düşük olduğu belirlendi.

yumurta-pismis.jpg

Kahvaltı önünde tüketilen haşlanmış yumurtanın gün boyu tokluk hissi sağladığını dile getiren Karatay, bu sayede fazla kalori alımının da önüne geçilebileceğinin altını çizdi. Lutein ve zeaksantin adlı antioksidanlar katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bu ıspanak gibi yeşil yapraklı bitkilerde de bulunur. Yumurta içerisinde yer alan lutein ve zeaksantin, yumurta pişirilirken kullanılan yağ ile birlikte vücudun besin kaynaklarını daha etkin bir şekilde kullanmasını sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN