Canan Karatay'ı dolandırmışlardı! Kabusu yaşatan zanlı yakalandı: Karatay'dan aldıkları para ise dudak uçuklattı

Canan Karatay'ı dolandırmışlardı! Kabusu yaşatan zanlı yakalandı: Karatay'dan aldıkları para ise dudak uçuklattı

Yıllar öncesinde Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ı dolandırmışlardı! Ünlü profesöre kabusu yaşatan zanlı yakalandı! Karatay'dan aldıkları para ise dudak uçuklatan cinsten...

Türkiye'nin tanınmış beslenme uzmanlarından Prof. Dr. Canan Karatay, diyet konusundaki çıkışlarıyla bilinse de, 2013 yılında telefonuna gelen çağrı sonucu dolandırıcıların tuzağına düşmüştür. Şanlıurfa'da gerçekleşen operasyonla aralarında Karatay'ı dolandıran şüphelinin de bulunduğu toplam 47 zanlı yakalandı.

19 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI

canan-karatay-1.jpg

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyon, silahlı yağma, uyuşturucu ticareti, hırsızlık, kasten yaralama gibi çeşitli suçlardan aranan 47 kişiyi kapsadı. Hükümlüler arasında, Canan Karatay'ı 2013 yılında dolandıran şüpheli M.K. de bulunuyor. M.K'nin "silahlı yağma ve dolandırıcılık" suçundan hüküm giydiği ve 19 yıl 9 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası aldığı belirtildi.

CANAN KARATAY BÖYLE DOLANDIRILMIŞTI

Canan Karatay'a 15 gün meslekten men cezası - Günün Haberleri

Canan Karatay'ın dolandırılma olayına ilişkin detaylar ise olayın yaşandığı tarihte ortaya çıkmıştı. Dolandırıcılar, ünlü diyetisyeni telefonla arayarak hesabının ve hattının terör örgütü yandaşlarının kontrolünde olduğunu söylemiş ve soruşturma başlatıldığını iddia etmişlerdi. Hesaplarının emniyet birimleri tarafından kontrol edildiğini savunan dolandırıcılar, Karatay'a, parayı çekip dolandırıcıların yakalanması için bırakacağı bir yeri söylediler. Prof. Dr. Canan Karatay, bu söylenenleri yerine getirerek poşete doldurduğu 50 bin dolar ile 10 bin TL'yi Kadıköy'deki bir alışveriş merkezinin girişindeki çöp kutusuna bırakmış, ardından iki kişi parayı alıp taksiye binerek kaçmışlardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN