Canan Karatay’ın kahvaltısından eksik olmuyor! Üstüne basa basa önerdi! Her sabah 1 avuç ağzınıza atın

Canan Karatay’ın kahvaltısından eksik olmuyor! Üstüne basa basa önerdi! Her sabah 1 avuç ağzınıza atın

Sağlıklı yaşam için önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, mutlaka kahvaltıda tüketin diyerek herkese ısrarlı önerdi. Kahvaltıda bu besinleri tüketen hem hastalıktan korunuyor hem de vücudunu zinde tutuyor. İşte Canan Karatay'ın kahvaltı tavsiyeleri…

Kahvaltı sofrasından yumurtayı eksik etmeyen Canan Karatay, börek, tatlı ve şekerlemelerden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. Üstüne basa basa yumurta tüketiminin önemine değinen Karatay kahvaltıda mutlaka tüketilmesi gereken ürünleri de tek tek açıkladı. İşte Canan Karatay'ın kahvaltı tavsiyeleri…

MUTLAKA KAHVALTIDA TÜKETİN

Kahvaltı yapmadan güne başlayamayan Türkler, dünyanın pek çok farklı ülkesine göre de sofralarda oldukça çeşitli seçeneklere yer veriyor. Tatlısından tuzlusuna her şeyin ol tamam olduğu sofraların yanı sıra mutlaka tüketilmesi gereken ürünlere değinen Canan Karatay, Protein bakımından zengin olan yumurtanın her sofrada bulunması gerektiğini vurguladı. Tercihe bağlı olarak 1 adet haşlanmış yumurta, menemen ya da yumurtalı omlet tercih eden Canan Karatay sofralarda mutlaka olması gereken ürünleri açıkladı. Canan Karatay'ın kahvaltı tavsiyesi şu şekildedir:

İsteğe bağlı olarak haşlanmış, omlet ya da yumurtalı menemen,

8-10 adet zeytin (üstüne zeytinyağı ve kekik)

1-2 dilim beyaz peynir.

1 fincan ceviz içi ya da fındık.

yumurta-pisirmek.jpg

KAHVALTININ FAYDALARI NELERDİR?

Sağlıklı yaşam hakkında verdiği tavsiyeleri yakından takip edilen Canan Karatay mutlaka kahvaltı yapılması gerektiğini vurguladı. Hem kas hem de beyin gelişimi için kahvaltının oldukça yararlı olduğuna değinen uzman isim besinlerin etkilerini de açıkladı.

Protein bakımından zengin olan yumurtanın sofralarda yer alması gerektiğini üstüne basa basa söyleyen Karatay, zeytinin de sindirim sistemini daha iyi çalıştırdığını vurguladı. Vücudun enerji kaynağı olacak cevizin de tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Karatay, cevizin hem hücre yenilenmesine hem de Omega 3 yağ asitleri ile bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN