Canını seven bol bol su içsin! Yarın etkisini Türkiye'de gösterecek... Kapıları, pencereleri kapatın

Canını seven bol bol su içsin! Yarın etkisini Türkiye'de gösterecek... Kapıları, pencereleri kapatın

Türkiye'de etkili olacak detay hakkında uzmanlardan uyarılar geldi. Nijerya ve Libya'dan yola çıkan tehlikenin üzerine bol bol su içilmesi gerektiği belirtiliyor. Evinizin kapılarını ve pencerelerini kapatarak etkisini azaltabileceğiniz de vurgulanıyor. O tarihten itibaren ülkemizde etkisini gösterecek. İşte tüm detaylar...

Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye'ye yeni uyarılar gelmeye başladı. Hava olaylarının etkisiyle birlikte su içmeyenler için tehlikenin boyutu artıyor. O tarihten itibaren etkili olacak hava olayından etkilenmemek için dışarı çıkılmaması ve kapı ile pencerelerin kapatılması tavsiye ediliyor.

BİRİ GİDİYOR BİRİ GELİYOR

El Nino'nun etkisiyle başlayan yaz sıcaklıkları yerini Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklıklarına terk etmişti. Fakat, sıcak hava dalgalarının ülkeyi terk etmesiyle derin bir nefes alan vatandaş yeni bir hava olayı ile isyan bayrağını çekti.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla birlikte yaşanan tehlikeye dair uzmanlardan uyarılar geldi. Yüksek sıcaklık nedeniyle su tüketimlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar belirli saatlerde evden dışarı çıkılmaması gerektiğini de savunuyor. Saat 11.00 ile 16.00 tarihleri arasında kapıları ve pencereleri kapatmanız tavsiye ediliyor.

1789856-flmp3j.jpg

KAPILARI PENCELERLERİ KAPATIN

Hava durumuna dair paylaşımlarda bulunan meteorolojik kaynaklardan yarın için uyarı geldi. Sosyal medya üzerinden sık sık paylaşımlar yapan Hava Forum, sıcaklıkların geri döneceğine dair paylaşımda bulundu.

Salı günü itibariyle etkili olan sıcaklıkların Nijerya ve Libya'dan havalanan toz küllerinden yayılacağı paylaşılıyor. Hava Forum tarafından yapılan duyuruda, yurdumuza girecek olan toz hakkında, "Tozla birlikte hava da ısınacak. Terleme artacak. Terleyenler ve sıcak havada streslenenler bol su tüketmeli..." ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN