Canlı yayında yeni asgari ücreti açıkladı rakamı duyan bayram etti! Fatih Portakal: Daha önce de aynısı olmuştu

Canlı yayında yeni asgari ücreti açıkladı rakamı duyan bayram etti! Fatih Portakal: Daha önce de aynısı olmuştu

Türkiye'nin zirve konusu memur, emekli artışı ve asgari ücret düzeltmesi! Temmuz ayı asgari ücretin artışının ne ölçüde olacağına dair kamuoyunda tartışılırken, genellikle yeni asgari ücretin 11 bin TL olacağı tezine rastlanıyor... Gazeteci Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret ile alakalı tasarılarını detaylandırdı.

Türkiye, asgari ücret için uygulanacak ara zamı nefesler tutularak bekliyor. Ankara'da da asgari ücretle ilintili olan kulisler harekete geçti. Ekonomistlerin odaklandığı değer ise 11 bin TL'nin üzerinde. Mevcut asgari ücretin yüzde 30 artırılmasının ardından, yeni net asgari ücret 11.058 TL, brüt ise 13.010 TL olarak belirlenecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 19 Haziran'da ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar kurulu sonrasında yapmış olduğu beyanatlarda asgari ücrete yönelik çalışanların mağdur olmayacağını ifade edip, 'Görüşmeler olumlu ilerliyor. Çalışanlarımız serin kanlı ve huzur dolu olsunlar. Onları enflasyona karşı savunmasız bırakmayacağız' demekteydi.

2-009.jpg

ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ FATİH PORTAKAL'DAN DA BEKLENİYOR

Gazeteci Fatih Portakal, asgari ücrete dair açıklamalarda bulundu. İşte o ifadeler...

'Asgari ücretle ilgili bir rakam belirtilecek, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tutara ek olarak 500 TL ilave edecek. Asgari ücret bu biçimde tespit edilecek. Daha evvel de açığa çıktı. Asgari ücretin maksimum 12 bin TL olacağını öngörüyorum. İşverene de bir kolaylaştırma getirileceği belirtiliyor. Bu iddia da oldukça kuvvetli bir şekilde dile getiriliyor.'

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN