Cengiz Çandar: 2001'de AK Parti'den tekli gelseydi kabul ederdim

Cengiz Çandar: 2001'de AK Parti'den tekli gelseydi kabul ederdim

Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar, seçimlere kısa bir süre kala çarpıcı açıklamalarda bulundu. “AK Parti’den 2001’de teklif gelseydi kurucuları arasında olmayı kabul ederdim” diyen Çandar, ayrıca 2007 seçimlerinde AK Parti’ye oy verdiğini de söyledi.

Yeşil Sol Parti’den aday gösterildikten sonra yaptığı yorumlarla Emek ve Özgürlük İttifakı içinde tepkilere sebep olan Cengiz Çandar yine çarpıcı bir açıklamada bulundu.

‘DEKORASYON’ SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

‘HDP’deki sol kuruluşlar dekorasyon gibi’ açıklaması yapan Çandar daha sonra sözleri çok tepki çekince, “Bu HDP'nin, Yeşil Sol Parti'nin bileşenlerini incitmiş. Tepkiye sebep olmuş. Kurumsal olarak onları kastetmedim. Bireylerden söz ettim. Aslında dekoratif olmayı, dekorasyon malzemesi olmayı da kötü anlamda söylemedim. Sadece HDP'nin kuvvetli bir Kürt temsil yeteneğinin olduğunu altını çizmek için söyledim” dedi.

‘AK PARTİ’DEN TEKLİF GELSE KABUL EDERDİM’

T24’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan Cengiz Çandar’ın ‘AK Parti’den 2001’de teklif gelseydi kurucuları arasında olmayı kabul eder miydiniz’ sorusuna verdiği yanıt dikkat çekti.

Çandar, “Samimi bir şey söyleyeyim mi? Edebilirdim. Ederdim diyecek kadar net değil kafam, ama edebilirdim. Çünkü ben oldum olası bir itiraz adamı oldum. Neyse o günün rejimi, ona itiraz eden oldum. O dönemdeki AKP, 28 Şubat süreci sonu ortaya çıkan bir parti olacaktı. Ben 28 Şubat’ta Mehmet Ali Birand ile birlikte andıç yemiş bir ’28 Şubatzede’ olarak, İslam ile ve Müslümanlarla mutlaka bir mutabakat zamanı bulunması gerektiğini savunmuş biri olarak, onların ayrımcılığa uğramasına zaten itiraz eden bir demokrat olarak edebilirdim teklifi belki de.”

Cengiz Çandar, ayrıca 2007 seçimlerinde AK Parti’ye oy verdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN