Change.org Melih Gökçek'i tiye aldı: Jelibon madeni sızıntısı

Change.org Melih Gökçek'i tiye aldı: Jelibon madeni sızıntısı

Ankara Masası TV'de Fatih Atik'in konuğu olan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, canlı yayında Sözcü yazarı Murat Muratoğlu'nun “Adıyaman'da 6 milyar dolarlık jelibon rezervi bulundu” paylaşımını gerçek sanınca sosyal medyada alay konusu oldu. Gökçek’i tiye alan Change.org da ''#jelibon madeni sızıntısı ile ilgili bir çevre kampanyası bulunmuyor!' diyerek İliç’teki siyanür sızıntısıyla ilgili başlatılan imza kampanyasını hatırlattı.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu 28 Haziran'da yeni petrol rezervi keşfi açıklamalarına atıfta bulunarak Twitter'da “Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

'YERALTINDA 6 MİLYAR DOLARLIK JELİBON BULUNMUŞ'

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Melih Gökçek, Ankara Masası TV’de Sözcü yazarı Muratoğlu'nun "Adıyaman’da iki kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerine rastlandı" göndermesini gerçek sanıp canlı yayında anlatınca sosyal medyada alay konusu oldu. Gökçek, "Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Fake değil. Resmî şey. Arka arkaya bulunuyor" ifadelerini kullandı.

'DEMEK Kİ BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OLMAM LAZIM'

Gökçek, paylaşımın gerçek olmadığını öğrendikten sonra Twitter hesabından, “Ne kadar solcu varsa aklınca alaya başlamış. Açıkça ne olduğunu bilmiyorum dememe rağmen mal bulmuş mağribi gibi saldırmaya başlamışlar. Demek ki trollenebiliyorum, demek ki bundan sonra daha dikkatli olmam lazım” açıklamasında bulundu.

'JELİBON MADENİ SIZINTISI İLE İLGİLİ BİR ÇEVRE KAMPANYASI BULUNMUYOR!'

Gökçek’in paylaşımını tiye alanlardan biri de Change.org oldu. “Change.org'da #jelibon madeni sızıntısı ile ilgili bir çevre kampanyası bulunmuyor! Ama ne yazık ki #siyanür sızıntısı ile ilgili var. İliç'te felakete neden olan altın madeninin kapatılması için @ilicdogacevre bir kampanya yürütüyor” paylaşımı yapıldı. Paylaşımda jelibondan oluşan bir bölge fotoğrafı kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN