CHP adayı Saadet listesinden aday oldu

CHP adayı Saadet listesinden aday oldu

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, CHP adayı Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu ve meclis üyeliği listesi, 8 dakika geç teslim edilmesi sebebiyle İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul görmedi. İlçe seçim kuruluna başvuruda bulunan Saadet Partisi Saruhanlı Belediye Başkan adayı Sezai Zeytinli istifa ederken, yerine CHP'nin mevcut Saruhanlı Belediye Başkanı ve adayı Zeki Bilgin aday gösterildi.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde CHP adayı ve mevcut belediye başkanı Zeki Bilgin'in adaylık başvurusu ile meclis üyeliği listesi, İlçe Seçim Kurulu'na belirlenen saatte teslim edilemediği için kabul edilmedi. Bu durum, CHP'nin seçime girememe tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu. Ancak, yaşanan kriz sonrasında CHP ve Saadet Partisi, bir çözüm buldu.

İLÇE SEÇİM BAŞVURUYU REDDETTİ

Saruhanlı'da yaşanan bu gelişme, 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin seçim takviminin tamamlanmasının ardından meydana geldi. Siyasi partilerin aday listelerini vermesi için belirlenen son tarih olan 20 Şubat günü saat 17.00 itibarıyla süre doldu. Ancak, CHP'nin adayı Zeki Bilgin'in başvurusu ve meclis üyeliği listesi, belirlenen saatte 8 dakika gecikmeyle teslim edildi. Bu gecikme, başvurunun YSK sistemine zamanında girilememesi nedeniyle kabul edilmedi ve ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi.

Yaşanan bu durum üzerine CHP heyeti, ilçedeki elektrik kesintisinin gecikmeye neden olduğunu öne sürerek karara itiraz etti. Ancak, ilçe seçim kurulu, yapılan itirazı reddetti ve CHP'nin Saruhanlı'da seçime giremeyeceğine karar verdi. Bunun üzerine CHP, krize çözüm bulmak için farklı bir yol izledi.

CHP ve Saadet Partisi il başkanları, ortak bir karar alarak krizi çözmek üzere bir araya geldi. Bu ortak karar doğrultusunda, Saadet Partisi'nin Saruhanlı Belediye Başkan adayı Sezai Zeytinli istifa etti ve yerine CHP'nin mevcut Saruhanlı Belediye Başkanı ve adayı Zeki Bilgin aday gösterildi. İki partinin heyeti birlikte başvuruyu yaparak, seçime Saadet Partisi logosu altında gireceklerini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN