CHP adayına kaybettirmek için 'sahte aday' çıkardılar iddiası

CHP adayına kaybettirmek için 'sahte aday' çıkardılar iddiası

31 Mart yarışının en kıran kırana geçtiği yerlerden biri olan Balıkesir'de CHP Adayı Ahmet Akın'la aynı ad ve soyadını taşıyan bir de bağımsız aday çıktı. CHP'li Akın isim benzerliği ile kendisine gelecek bazı oyların yön değiştirilmesinin amaçlandığını savundu. Kayıp olan bağımsız aday Ahmet Akın ise bir lokantada garson, üç haftadır işe gitmiyor, telefonu kapalı, siyasetle ilgisiz; seçim çalışması yok.

Balıkesir'de seçim rekabeti, beklenmedik bir durumla daha da karmaşık bir hal aldı. CHP'nin adayı Ahmet Akın'la aynı isim ve soyada sahip bir bağımsız adayın ortaya çıkışı, dikkatleri üzerine çekti.

'KURULAN KİRLİ BİR TEZGÂH'

CHP'li Akın, bu isim benzerliğinin, kendisine yönelik oyların başka bir yöne kaydırılmasını amaçlayan bir strateji olduğunu iddia ederek, bu durumu "Balıkesir’i beş yıldır yöneten iktidar temsilcileri tarafından kurulan kirli bir tezgâh" olarak nitelendirdi.

SIRADAN BİR VATANDAŞ

Kayıp olarak belirtilen bağımsız aday Ahmet Akın ise, siyasi bir profil çizmekten ziyade, Balıkesir'in tanınan esnaf lokantası Kanaat Lokantası'nda gece garsonu olarak çalışan sıradan bir vatandaş.

Akın, son üç haftadır ne işe gitmiş ne de telefonunu açmış, herhangi bir seçim çalışması yapmamış ve sosyal medyada bir varlığı bulunmamaktadır.

SİYASETLE İLGİLENMEYEN BİR KİŞİ

Balıkesir yerelinde pek tanınmayan bağımsız adayın bu sıra dışı durumu, seçim sürecine ilginç bir boyut kazandırdı. Kanaat Lokantası çalışanlarının ifadelerine göre, Akın politik konularda konuşmayan, siyasetle ilgilenmeyen bir kişi olarak biliniyor.

Bu beklenmedik adaylık ve Akın'ın kayboluşu, Balıkesir seçimlerindeki rekabeti farklı bir perspektiften ele alınmasına neden oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN