Balıkesir'de seçim rekabeti, beklenmedik bir durumla daha da karmaşık bir hal aldı. CHP'nin adayı Ahmet Akın'la aynı isim ve soyada sahip bir bağımsız adayın ortaya çıkışı, dikkatleri üzerine çekti.
'KURULAN KİRLİ BİR TEZGÂH'
CHP'li Akın, bu isim benzerliğinin, kendisine yönelik oyların başka bir yöne kaydırılmasını amaçlayan bir strateji olduğunu iddia ederek, bu durumu "Balıkesir’i beş yıldır yöneten iktidar temsilcileri tarafından kurulan kirli bir tezgâh" olarak nitelendirdi.
SIRADAN BİR VATANDAŞ
Kayıp olarak belirtilen bağımsız aday Ahmet Akın ise, siyasi bir profil çizmekten ziyade, Balıkesir'in tanınan esnaf lokantası Kanaat Lokantası'nda gece garsonu olarak çalışan sıradan bir vatandaş.
Akın, son üç haftadır ne işe gitmiş ne de telefonunu açmış, herhangi bir seçim çalışması yapmamış ve sosyal medyada bir varlığı bulunmamaktadır.
SİYASETLE İLGİLENMEYEN BİR KİŞİ
Balıkesir yerelinde pek tanınmayan bağımsız adayın bu sıra dışı durumu, seçim sürecine ilginç bir boyut kazandırdı. Kanaat Lokantası çalışanlarının ifadelerine göre, Akın politik konularda konuşmayan, siyasetle ilgilenmeyen bir kişi olarak biliniyor.
Bu beklenmedik adaylık ve Akın'ın kayboluşu, Balıkesir seçimlerindeki rekabeti farklı bir perspektiften ele alınmasına neden oluyor.
Balıkesir büyükşehir pusulasında tepki çeken detay: Ahmet Akın'ın oylarını bölme hamlesi
