Balıkesir büyükşehir pusulasında tepki çeken detay: Ahmet Akın'ın oylarını bölme hamlesi

31 Mart seçimlerinde Ahmet Akın isminde bağımsız bir adayın daha çıkarılmasına tepki gösteren CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, bu durumu "kirli bir tezgah" olarak nitelendirdi. Adaylık sürecinde yaşanan bu tür manipülasyonlara karşı uyanık olunması gerektiğini belirten Akın, "Bu tezgahı kurgulayanlar, 'Ahmet Akın kazanıyor, geliyor. Entrikayla, yalanla onun seçimi almasını engellemeye çalışalım' diye düşünüyorlar. Onlara ‘yazıklar olsun’ diyorum" dedi.

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, yerel seçimlerde yaşanan 'aynı isim' gelişmesiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Akın, kamuoyu araştırmalarında geride kaldıklarını fark eden rakiplerinin, adeta korkudan şeytanın bile aklına gelmeyecek taktiklere başvurduğunu ifade etti.

'KİRLİ BİR TEZGAH'

Balıkesir’de Ahmet Akın isminde bağımsız bir adayın çıkarıldığını ve oy pusulasında kendisiyle birlikte iki Ahmet Akın isminin yer alacağını belirten Akın, bu durumu "kirli bir tezgah" olarak nitelendirdi.

Akın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Kamuoyu araştırmalarının hepsinde Ahmet Akın’ın gerisinde kaldıklarını görünce, korkudan şeytanın bile aklına gelmeyecek oyunlara giriştiler. Ahmet Akın isminde bağımsız bir aday çıkardılar. Korkunun ecele faydası yok. Fakat kimsenin korkmasına da gerek yok. Balıkesir Büyükşehir’i beş yıldır yönetenlerin kurduğu bu kirli tezgah nedeniyle 31 Mart seçimlerinde pusulada iki Ahmet Akın olacak. Biri Cumhuriyet Halk Partisi’nin logosu altında ben olacağım. Diğeri de bağımsız bir Ahmet Akın. Bu tezgahı kurgulayanlar, 'Ahmet Akın kazanıyor, geliyor. Entrikayla, yalanla onun seçimi almasını engellemeye çalışalım' diye düşünüyorlar. Onlara ‘yazıklar olsun’ diyorum."

'BU OLAYLAR SEÇİM SÜRECİNE GÖLGE DÜŞÜRÜYOR'

Balıkesir'de yaşanan bu gelişmelerin demokrasiye ve seçim sürecine gölge düşürdüğünü belirten Akın, halkı bu tür oyunlara karşı uyararak sandık başında dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sosyal medya üzerinden yapılan sahte bilgilendirme girişimlerine de dikkat çeken Akın, hemşehrilerini bu tür manipülasyonlara karşı uyanık olmaları konusunda uyardı. Akın, demokratik haklarını kullanarak gerçek Ahmet Akın'a destek olmaları çağrısında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN