Türkiye, 31 Mart yerel seçimlere odaklandı. Aday listelerinin iletileceği son gün 20 Şubat için siyasi partiler son hazırlıklarını da tamamlıyor. Gözler henüz resmi açıklama yapılmayan CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nda.
ADAYLIĞI TEPKİ TOPLAMIŞTI
Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda en çok yıkıma uğrayan kentlerden biri Hatay oldu. Yerel seçimlerde CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak mevcut başkan Lütfü Savaş'ın aday gösterileceği öğrenilmesi tepkiyle karşılanmıştı.

Bunun üzerine CHP yönetimi, Hatay için yeniden bir değerlendirme sürecine girdi.
CHP GENEL MERKEZİ'NDE KRİTİK GÖRÜŞME
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.
Görüşme yaklaşık 1 saat sürerken Savaş'ın adaylık süreci gündem edildi. CHP'den gün içinde görüşme ve adaylık sürecine dair açıklama yapılması bekleniyor.
LÜTFÜ SAVAŞ'A DESTEK
CHP Hatay il ve ilçe başkanları, Lütfü Savaş'a destek için CHP Genel Merkezi'ne geldi.
AK Parti, MHP ve İYİ Parti tabanından oy alabilecek tek ismin Savaş olduğunu belirten başkanlar, Savaş'ın adaylıktan çekilmesi halinde eylem düzenleyeceklerini kaydetti.
ÖZEL: BİZİ SIKINTIYA SOKUYOR
Öte yandan Özgür Özel, bugün katıldığı televizyon programında Hatay'daki adaylık sürecine dair açıklamalarda bulundu.
Özel, "Anketler, Lütfü Bey'in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz takdirde seçimi alacağımızı gösteriyor. Eğer Hatay'ın sesini duymazsak, bu durumun bizi sıkıntıya sokacağını gösteriyor" dedi.
Konuşmasına devam eden Özel, "Hatay İttifakı'nı kurmak için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Önümüzde 36 saatimiz var ve bu süreci en doğru şekilde yönetmek zorundayız" ifadelerine yer verdi.
CHP’de Lütfü Savaş muamması devam ediyor: Reklamlarda ve aday tanıtım toplantısında yoktu
