CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan çocuk istismarına tepki: Failler korunma çabasında

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan çocuk istismarına tepki: Failler korunma çabasında

CHP İzmir İl Başkanlığı, Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesini protesto etti. İktidarın bakanlarının olayın mağdurunu değil de faillerini koruma çabasında olduğunu ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ı istifaya çağırdı.

CHP İzmir İl Başkanlığı, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesini protesto etti.

İl binasında yapılan basın açıklamasında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın "Çocuk istismarı siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek meselelerdir" ifadelerine tepki gösterdi.

İSTİFA ÇAĞRISI

"O koltuğu, o makamı bu saatten sonra 1 gün gün bile işgal etmesi, Türk Milleti'ne hakarettir. Anne babalara hakarettir. Çocuklarımıza ve Türk toplumuna hakarettir" diyen Yücel, Bakan Yanık'ı istifa etmesi yönünde çağrıda bulundu.

'OLAYIN MAĞDURU DEĞİL FAİLLERİ KORUNUYOR'

Yücel'in açıklamasında öne çıkan satır başları şöyle:

Sana aileyi teslim etmişler, aile ve sosyal hizmetler bakanı yapmışlar. Sen 'Çocuk istismarı insanidir, siyasi yönü yoktur' diyorsun. Yazıklar olsun. Peki, çocuk 14 yaşındayken durumu fark edip, savcılığa bildiren doktorun şikayetinin nasıl örtbas edildiğini, o savcının neden olayın takipçisi olmadığını araştırmayan, AKP iktidarının bakanlarının olayın mağdurunu değil de faillerini koruma çabasına ne demeli? Ya da yasaların kendisine verdiği yetkileri kullanarak bu sistematik tecavüze, işkenceye sebep olanları soruşturup, suçluları bulup, yakalayıp adalete teslim etmeyen, mafya ve çete liderleriyle fotoğraf çektirmekle meşgul, içişleri bakanına ne demeli?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN