CHP Kurultayı'nda son gün: Özgür Özel'in anahtar listesi belli oldu

CHP Kurultayı'nda son gün: Özgür Özel'in anahtar listesi belli oldu

CHP’nin 39’uncu Olağan Kurultayı’nın son gününde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak. Özgür Özel’in delegenin onayına sunacağı anahtar listesinde mevcut MYK’dan 49 isim korunurken, parti yönetimine 31 yeni isim eklendi. Ekonomi, hukuk ve diplomasi alanlarında deneyimli isimlerin yer aldığı liste, parti kadrolarında yer aldı.

CHP’nin 39’uncu Olağan Kurultayı, üçüncü ve son gününe girerken, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri yapılacak. Kurultay kapsamında, aday listeleri tamamlanarak matbaaya gönderildi. Parti Meclisi için 145, Yüksek Disiplin Kurulu için ise 31 kişinin başvurduğu belirtildi.

basliksiz-6.jpg

MEVCUT 23 KİŞİLİK MYK ÜYELERİNİN TAMAMI ANAHTAR LİSTEDE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, delegenin onayına sunacağı anahtar listesinde, mevcut MYK’dan 49 ismi korurken, parti yönetimine 31 yeni ismi ekledi. Kurultayda ayrıca, 10 kişilik Bilim Kültür Sanat Platformu (BKSP) için 15 adayın belirlenerek delegenin değerlendirmesine sunulacağı öğrenildi.

basliksiz-9-001.jpg

YENİ İSİMLER LİSTEDE

Özel’in yeni listesi, özellikle ekonomi alanında güçlü bir kadro kurmayı hedefliyor. Mevcut MYK’da yer alan ekonomistler Selin Sayek Böke ve Yalçın Karatepe’nin yanı sıra yeni isimler de listede yer alıyor.

Bu isimler arasında Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi İcra Kurulu üyesi Serkan Özcan, ekonomist Kerim Rota vergi uzmanı Ozan Bingöl, iktisatçı Güldem Atabay, eski TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ve Koç Holding’in Kurumsal İletişim Direktörü, Dünya Bankası deneyimli ekonomist Oya Ünlü Kızıl bulunuyor.

1.jpeg

HUKUK VE SİYASET KADROLARI DA LİSTEDE

Anahtar listede, partinin hukuk ve siyaset kadroları da güçlendirilmiş durumda. Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ve eski İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner partinin hukuk kadrosunda yer alacak. Listeye ayrıca Türkiye Veteriner Hekimler Birliği’nin eski başkanlarından Murat Arslan ve diş hekimi Nihat Dağ da dahil edildi.

Siyasi ve diplomatik deneyime sahip isimler de listede kendine yer buldu. Eski Lizbon ve Lefkoşa Büyükelçisi Ömer Kaya Türkmen, siyaset bilimci Prof. Dr. Barış Övgün ve önceki CHP Genel Sekreterlerinden Bihlun Tamaylıgil, anahtar listede görev alacak. Ayrıca, Cansel Çiftçi, İzmir Milletvekili Salih Uzun, İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu ve sanatçı Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ da yeni kadrolar arasında bulunuyor.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN