CHP'den 14 Mayıs öncesi 'SADAT' uyarısı: Bizi uysal koyun sanmayın

CHP'den 14 Mayıs öncesi 'SADAT' uyarısı: Bizi uysal koyun sanmayın

SADAT'ın Kılıçdaroğlu'nun katıldığı yayın sırasında silahlı reklam vermesi ve İYİ Parti binasının kurşunlanması seçim güvenliğiyle ilgili tartışmaları alevlendirdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP'li Salıcı, “Paramiliter grupları da akıllarının ucundan dahi geçirmesinler” dedi ve ekledi: “Kaygı yaratacak hareketlere soğukkanlı biçimde yaklaşıyoruz. Seçim sürecini zedeleyebilecek bir sürecin içinde olmayacağız ama hakkımızı da kimseye yedirmeyeceğiz. Bizi uysal koyun saymasınlar”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın kurşunlanması sonrası seçim güvenliğiyle ilgili tartışmaları tekrar alevlendirdi. Daha önce de bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yapmış Adnan Tanrıverdi’nin kurucusu olduğu SADAT konuşulmuştu. SADAT’ın ismi son olarak Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şirketin İstanbul’daki merkezine ‘çat kapı’ ziyaretiyle gündeme gelmişti.

Kılıçdaroğlu, SADAT’ı ‘paramiliter kuruluş‘ olarak tanımlamış, ‘seçim güvenliğini sarsacak bir durumdan’ SADAT ve cumhurbaşkanlığını sorumlu tutmuştu. 14 Ocak’ta ise TV100’den gazeteci Uğur Dündar’ın Kılıçdaroğlu’nu konuk ettiği programa SADAT, silahlı bir reklam vermişti.

'SEÇİM SONUCUNA TAHAMMÜL EDEMEDİ, SEÇİMİ YENİLEDİ AMA...'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı “Kamuoyunda ‘oylar çalınacak’, ‘iktidar verilmeyecek’ gibi bir kaygı söz konusu. Tehlike görüyor musunuz” sorusuna yanıtladı. Cumhuriyet’ten İklim Öngel’e konuşan Salıcı şu yanıtı verdi: “Bu kaygılar ‘haksızdır, anlamsızdır’ diyemeyiz. ‘Seçim yapmayacak bunlar’ kaygısı vardı, seçimin tarihi 14 Mayıs. ‘Kazansanız dahi seçimi size vermeyecekler’ vardı, İstanbul seçimlerinin yenilenmesi bunun iyi bir örneği. Seçim sonucuna tahammül edemedi, seçimi yeniledi ama bu ülkenin demokrasi tarihinin ve siyasi olgunlaşmasının sonucu olarak vatandaş sıkı bir tokat attı. Bu seçimde böyle şeylere tevessül etmemelerini sağladı aslında. Bir ara ‘paramiliter gruplar devreye girebilir’ dendi.”

‘PARAMİLİTER GRUPLARI AKILLARININ UCUNDAN DAHİ GEÇİRMESİNLER’

Salıcı’nın cevaplarından öne çıkanlar şöyle oldu: “Toplumdaki kaygılardan biri buydu. Biz SADAT’ın önüne neden gittik? ‘Böyle bir şeye tevessül etme kardeşim.’ Bize gelen bilgiler de var. Biz Türkiye’deki demokratik sistemi sokakta bulmadık. Mücadele ile kazandık. Paramiliter grupları da akıllarının ucundan dahi geçirmesinler.

'UYSAL KOYUN SAYMASINLAR HAKKIMIZI KİMSEYE YEDİRMEYİZ'

Duyumlar var. Bazen kamuoyunda yorumcular da ifade ediyor. Biz, şeffaf bir seçimin olduğu, insanımıza yakışan bir olgunlukta 2002’de Adalet ve Kalkınma Partisi sandıktan çıktığında nasıl zorluk çıkarılmayıp iktidar teslim edildiyse kimsenin burnu kanamadan bu iktidar devrinin gerçekleşmesi için çaba gösteriyoruz. Sokak hareketlerine ya da toplumda kaygı yaratacak hareketlere soğukkanlı biçimde yaklaşıyoruz. Seçim sürecini zedeleyebilecek, tartışmalı hale getirebilecek bir sürecin içinde olmayacağız ama hakkımızı da kimseye yedirmeyeceğiz. Uysal koyun saymasınlar bizi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN